INVESTIȚIE – Contract de peste 13 milioane de lei pentru construirea unui corp nou de clădire la Spitalul de Boli Infecțioase și Psihiatrie din Baia Mare

0
2351

INFRASTRUCTURĂ SPITALICEASCĂ. Administrația județeană, care are în subordine administrativă și Spitalul de Boli Infecțioase și Psihiatrie din Baia Mare a introdus în licitație un contract estimat la peste 13 milioane de lei (exact: 13.298.170,88 lei, sumă care include TVA), care vizează extinderea și dotarea Ambulatoriului integrat al unității spitalicești de pe strada Vasile Lucaciu (fosta stradă Baia Sprie). Cea mai mare parte a finanțării provine din fonduri europene nerambursabile, prin Planul Național de Redresare și Reziliență (finanțarea, de circa 21,4 milioane de lei, a fost aprobată în ianuarie 2023).

 

Contractul prevede proiectare și execuție a unui corp nou de clădire ca extindere a ambulatoriului integrat existent al secției de Psihiatrie și dotarea acestuia. Practic, cele două cabinete din pavilioanele Psihiatrie bărbați și Psihiatrie femei, care acum funcționează în corpuri de clădire independente, vor fi legate printr-un corp nou de clădire, pentru a facilita accesul la spațiile medicale al pacienților internați, al personalului medical și al pacienților neinternați, precum și al persoanelor cu dizabilități motorii, cât și al pacienților transportați cu targa (va fi dotat cu ascensor și elevator).

 

În noul corp de clădire vor fi create în structura ambulatoriului 3 specialități medicale noi: Cardiologie, Medicină internă și Endocrinologie. De asemenea, noul corp de clădire va fi dotat cu echipamente medicale a specialităților paraclinice (investigații neiradiante, investigații cu radiații ionizante, investigații de înaltă performanță).

 

Contractul, care va fi atribuit pe criteriul Cel mai bun raport calitate-preț (unde prețul are o pondere procentuală în decizia finală de 40%, experiența profesională a unor experți-cheie 40%, perioada de garanție 10% – trebuie să fie cuprinsă între 3 ani și 5 ani -, metodologia de implementare a lucrării de 10%), trebuie finalizat în circa un an și 4 luni (respectiv în 500 de zile). Ofertele constructorilor sunt așteptate până la 28 septembrie 2023.

 

* Foto: @Consiliul Județean Maramureș

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here