FAPT – Șefa procurorilor maramureșeni se pensionează la vârsta de 49 de ani, după 7 ani la conducerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureș, instituție care va avea un nou prim-procuror

5
13460

MAGISTRATURĂ. Se pensionează procurorul Dana Mirela Borcuti (49 de ani), cea care în perioada 2010-2016 a condus Parchetul de pe lângă Judecătoria Baia Mare, iar din 15 iulie 2016 conduce Parchetul de pe lângă Tribunalul Maramureș, fiind inițial numită în funcția de prim-procuror (în urma câștigării concursului pentru post, mandatul fiind de 3 ani), apoi reînvestită (pentru un mandat de încă 3 ani), iar din 15 iulie 2022 atribuțiile de prim-procuror i-au fost prelungite de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) prin delegări succesive de câte 6 luni, ultima la 27 iunie 2023).

 

Dana Mirela Borcuti, originară din Baia Mare, a fost numită în funcția de procuror prin decret prezidențial în aprilie 1999, fiind repartizată la Parchetul de pe lângă Judecătoria municipiului reședință de județ. Cererea de eliberare din funcție, prin pensionare, va fi aprobată de Secția pentru procurori a CSM la 24 august 2023, apoi aceasta urmând să fie înaintată președintelui României spre validare, prin decret.

 

Postul de prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureș a fost declarat vacant și este organizat un concurs pentru stabilirea prim-procurorului. Până la finalizarea acestuia (în noiembrie 2023 – mâine, 22 august, este ultima zi de depunere a candidaturilor), funcția de prim-procuror al Parchetului județean va fi ocupată prin delegare (interimar).

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

5 COMENTARII

  1. Bravo!!!
    La 49 ani ies la pensie…. cand ar trebui sa lucreze mai cu sarg…
    La varsta la care au dobandit experienta si au maturitate ei pleaca!!!
    De aia merge justitia cum trebuie.
    Pai hai sa pensionam si chirurgii tot asa si sa va opereze stagiarii!!

    • Ai dreptate, dar magistrații sunt mult mai solicitați psihic și, nu au voie să aibă alte venituri, pe când medicii, au voie orice afacere să aibă.

      • Mda…
        Romania este un stat special….
        Un UK, US judecatorii lucreaza pana la 70 respectiv 80 (daca doresc) dar nu se pensioneaza inainte de 65…
        Probabil acolo nu sunt stresati si pot deschide un butiq….
        Se vede ce rezultate au stresatii de Romania…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here