MOTORSPORT – Duminică, pe Pasul Gutâi începe Trofeul Baia Mare etapă în Campionatului Naţional de Viteză în Coastă – Masters: 25 de piloți la start

0
608

TROFEUL BAIA MARE. În perioada 26-27 august, în judeţul Maramureş, pe Pasul Gutâi (DN 18) se desfășoară etapa a III-a a Campionatului Naţional de Viteză în Coastă – Masters 2023. La competiție participă 25 de piloți (19 la Categoria I și 6 la Categoria a II-a), printre aceștia fiind Alexandru Pițigoi (de la Colina Motorsport, concurează pe o mașină Porsche 911 GT3 Cup) și Mihai Leu (de la AMC Racing, concurează pe o mașină Audi R8 GT3 LMS), favoriți la câștigarea Categoriei I, precum și liderii provizorii ai Categoriei a II-a, Octavian Ciovică și Jerome France.

 

Etapa are loc pe 5,4 kilometri din DN18, în Pasul Gutâi. Sâmbătă, începând cu ora 10.00, au avut loc două manșe de recunoașteri și două manșe de antrenamente, a precizat Federația Română de Automobilism Sportiv (FRAS). De asemenea, programul prevede duminică, tot cu începere de la ora 10.00, încă două manșe de recunoaștere, iar începând cu ora 13.30 au loc manșele de concurs.

 

La categoria I, fanii motorsportului pot vedea la lucru automobile Porsche 911 GT3 Cup, Mitsubishi Lacer Evo, Alfa Romeo Giulia, Audi R8 GT3 LMS, Seat Cupra Leon TCR, Kia C’eed TCR, Mitjet 1300, Peugeot 206 RC, Renault Clio Ragnotti, Honda Civic, dar și Tesla Model 3 Performance (condus de Dominic Marcu de la Snowline, cel care anul trecut a devenit primul pilot din Europa care a concurat pe o mașină electrică Model 3 Performance transformată în mașină de curse pentru viteză în coastă) sau o Dacia Logan RS (condusă de Sorin Huțanu de la echipa DeLaNoi Motorsport).

 

De asemenea, la Categoria a II-a, puteți admira performanțele unui Radical SR8 (condus de Octavian Ciovică de la Auto Blic) sau a Wolf-ului lui Costel Cășuneanu de la X Raiders ori Norma M20 ale lui Jerom France (de la Rival Racing) și Emil Ghinea (de la Auto Speed Mangalia).

 

Primele două etape s-au desfășurat la Râșnov (cu podiumul: 1. Simone Tempestini; 2. Mihai Leu; 3. Alexandru Pițigoi) și la Rânca (cu podiumul: 1. Alexandru Pițigoi; 2. Mihai Leu; 3. Claudiu Ciucă). În clasamentul intermediar conduce Alexandru Pițigoi (40 puncte), urmat de Mihai Leu (36 de puncte), Simone Tempestini (25 de puncte), Dominic Marcu (24 de puncte) și Claudiu Ciucă (23 de puncte).

 

Competiția de pe Pasul Gutâi este transmisă în direct pe canalele Prima Sport și pe canalul de YouTube al FRAS. Trofeul Baia Mare este organizat de Federația Română de Automobilism Sportiv, în parteneriat cu ACS Auto Blic și cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Maramureș, al Primăriei Baia Mare, Primăriei Baia Sprie și operatorului de apă-canal Vital.

 

* Foto: @Flavius Croitoru / Mihai Ștețcu – automarket.ro

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here