FAPT – Antrenorul Ciprian Danciu și-a reziliat contractul cu Minaur cu 3 zile înaintea meciului de Cupă cu FC Argeș: noul antrenor va fi Mihai Iosif (ex-Rapid București)

0
576
Mihai Iosif, Ciprian Danciu

LA PRESIUNEA ADMINISTRAȚIEI LOCALE. Ciprian Danciu (45 de ani), antrenorul echipei de fotbal Minaur Baia Mare, și-a rezilitat contractul cu 3 zile înaintea meciului de Cupă cu FC Argeș. Clubul Minaur a anunțat că rezilierea contractului s-a produs de comun acord.

 

În urmă cu o zi, viceprimarul Ioan Doru Dăncuș i-a cerut public demisia acestuia din cauza rezultatelor slabe ale echipei. Prea puțini vorbesc despre valoarea lotului, deși e important: poate atât pot actualii jucători (cei mai mulți fiind păstrați după promovarea din Liga a III-a).

 

Cel mai probabil, Minaur va semna un nou contract de antrenor principal cu Mihai Iosif, fostul antenor al echipei Rapid București, care se află în Baia Mare și care deja a “vizitat” clubul băimărean. Sigur, Iosif nu a venit în Baia Mare în vizită în octombrie, ci a fost chemat, ceea ce înseamnă că dacă nu se ajungea la o reziliere amiabilă a contractului cu Danciu, acesta urma să fie demis.

 

Cine este Ciprian Danciu

 

În cariera sa de jucător (1993-2008), Ciprian Danciu a jucat ca mijlocaș ofensiv la FC Baia Mare (pe vremea când echipa se numea Maramureș Baia Mare), Phoenix Baia Mare, Rocar București, Universitatea Craiova, Dinamo București, Astra Ploiești, Oțelul Galați, FC Argeș, Al-Arabi Sports Club (cunoscut și ca Al-Arabi Al-Qatari – echipă din Quatar) și Gloria Bistrița. Ca antrenor, Danciu a fost pe banca tehnică a echipelor FC Baia Mare (2010), FC Vaslui (2010-2012), Cetatea Târgu Neamț (2014), FC Recea (2019-2020) și Minaur Baia Mare (2021-2022), el fiind antrenorul cu care echipa băimăreană a promovat în Liga a II-a (deși nu era favorită).

 

Cine este Mihai Iosif

 

Mihai „Miță” Iosif (47 de ani) a activat ca fotbalist în perioada 1989-1999, jucând la Rapid București (1989-1995), Dinamo București (1995-1996, mai exact 6 luni), Chindia Târgoviște (1996-1998), Drobeta-Turnu Severin (1998-1999). Ca antrenor, Mihai Iosif a început la Rapid, pe când echipa se afla în Liga a IV-a. În 2020 era secundul lui Dan Alexa, dar echipa a ratat promovarea în Liga I. Iosif a fost numit la conducerea tehnică a echipei Rapid în martie 2021, reușind promovarea în Liga I. A fost demis în martie 2022, după o serie mai slabă de jocuri a giuleștenilor (a fost înlocuit cu actualul antrenor al Rapidului, Adrian Mutu). După ce a fost demis, Iosif a obținut licența A de antrenor.

 

Cătălin VISCHI, Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here