LIGA NAȚIONALĂ – Campioana Știința Baia Mare și-a îndeplinit norma de 10 eseuri pe meci și a câștigat categoric la Petroșani, păstrând locul 1 în grupă

0
246

RUGBY. Sâmbătă, 26 august 2023, pe Stadionul Știința din Petroșani, în meci contând pentru etapa a 3-a a Grupei A din Faza a II-a a Ligii I la rugby, CS Știința Petroșani a pierdut, cu 3-66, partida cu CSM Știința Baia Mare. Meciul, arbitrat la centru de Florin Bonea din Măgureni (jud. Prahova) – arbitru din anul 2009 și arbitru internațional din 2017 -, a pornit cu liderul grupei (care până azi a disputat un singur meci), campioana en-titre Știința Baia Mare, în postură de favorită certă, chiar dacă la băimăreni nu evoluează 8 jucători de bază – 6 sunt componenți ai echipei naționale, care se află în cantonamentul dinaintea Cupei Mondiale, iar 2 sunt accidentați (Immelman și Gelashvili).

 

Antrenorul Paul Rusu (care substituie lipsa principalului Eugen Apjok, antrenor și al echipei naționale) a început partida cu următorul 15: James Scott, Sandro Zubashvili, Costel Grămadă, Marius Dănilă, Silviu Grădinaru, Andrei Schutz, Alexandru Alexe (cpt.), Beka Bitsadze, Vlăduț Bocăneț, Luca Nichitean, Darin Onț, Nikau McGregor, Mihai Lămboiu, Adrian Apostol, Alexandru Harasim.

 

În primele două etape, Petroșani a câștigat pe teren propriu, la limită, 35-34, cu RC Bârlad, iar în etapa precedentă a pierdut categoric în deplasarea la RC Gura Humorului (57-5). Băimărenii, liberi în prima etapă, au câștigat în etapa precedentă la Baia Mare cu 68-3 în meciul cu Politehnica Iași, preluând conducerea grupei după primul meci disputat (victorie cu punct bonus ofensiv – 5 puncte).

 

Și în acest meci Știința Baia Mare a dominat categoric partida, impunându-se aproape la șablon ca în etapa precedentă: băimărenii au marcat 10 eseuri (8 dintre acestea au fost transformate), iar gazdele au punctat dintr-o lovitură de pedeapsă. Omul meciului a fost declarat căpitanul băimărenilor, Alexandru Alexe.

 

Pentru Știința Baia Mare cele 10 eseuri au  fost marcate de Nikau McGregor, Andrei Schutz și Mihai Lămboiu (câte 2 eseuri), Alexandru Alexe, Adrian Apostol, Alexandru Țiglă și Alexandru Harasim (câte un eseu). 8 din cele 10 eseuri au fost transformate de Alexandru Harasim (5 transformări), Alexandru Țiglă (2 transformări) și Mihai Lămbăiu (1 transformare). Pentru gazde a marcat în prima repriză Răzvan Barbu (1 lovitură de pedeapsă).

 

Următorul meci al băimărenilor în campionat, în 2 septembrie, la Baia Mare, pe Arena Zimbrilor, cu RC Bârlad.

 

* Foto: @Știința Petroșani

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here