PREVIZIBILA ÎNFRÂNGERE – Echipa feminină de fotbal din Baia Mare, învinsă pe teren propriu de liderul seriei

0
247

FOTBAL FEMININ – LIGA A II-A. Duminică, 21 aprilie 2024, pe Stadionul „Viorel Mateianu” din Baia Mare, în meci contând pentru etapa a 14-a a Ligii a II-a Seria a 2-a la fotbal feminin, ACS Fotbal Feminin Baia Mare a pierdut, cu 1-3 (0-2), partida cu ACS Atletic Olimpia Gherla. Meciul, arbitrat la centru de Szabo Krisztina din Crişeni (aceeași arbitru care a condus și în meciul tur), a opus echipele clasate înaintea etapei pe locurile 5 (Baia Mare) și 1 (Gherla).

 

Cu oaspetele pornite din postura de favorite, băimărencele au încercat măcar o revanșă în fața liderului seriei – în tur, Olimpia Gherla s-a impus cu 5-1 (1-0) -, miza partidei nefiind una semnificativă nici pentru gazde (vor încheia campionatul cel mult pe locul 4 și cel puțin pe locul 5, unde sunt acum), nici pentru oaspete, liderele seriei neîndeplinind criteriile de calificare în Liga I (unele atât de prost făcute de FRF, încât Liga va rămâne în sezonul următor cu 5-6 echipe).

 

Totuși, Olimpia și-a respectat statutul de favorită (are cel mai bun atac din serie, cu o medie de 4,58 de goluri/meci), a speculat erorile individuale din apărarea băimărencelor și s-a impus cu 3-1. Ambra Muscă a reușit o dublă în prima repriză (min. 15 și min. 30), stabilind și scorul la pauză. În repriza a doua, oaspetele s-au desprins prin golul lui Emanuela Covaciu, dar gazdele au înscris golul de onoare în minutele de prelungiri, prin Georgiana Marița.

 

• Fotbal Feminin Baia Mare – Atletic Olimpia Gherla: 1-3 (0-2), au marcat Georgiana Marița (min. 90+1) / Ambra Muscă (min. 15, min. 30), Emanuela Covaciu (min. 82).

 

În urma acestui rezultat, băimărencele rămân pe locul 5 în clasamentul Ligii a II-a Seria a 2-a, iar în etapa următoare joacă în deplasare, în 28 aprilie, cu ACS Roma Florin Pădurean (locul 8 înaintea etapei, penultimul).

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here