MASĂ DE PARTID – Unde și de câți bani plătiți din bugetul județului a mâncat delegația ministrului Educației, venită „în vizită de lucru” în Baia Mare

6
2715
Ligia Deca și Ionel Bogdan

OSPITALITATE RETRO. Vizita de lucru din 6 septembrie 2023 a ministrului Educației, Ligia Deca (PNL), în Baia Mare, a fost popularizată suficient, scopul fiind de a semna la fața locului contractele de finanțare ale construirii Campusului profesional integrat Maramureș (în Baia Sprie) și de achiziție a 31 de microbuze școlare electrice, contracte care totalizează circa 155 de milioane de lei (bani care vor veni pe turnanta PNRR).

 

Pentru că autoritățile locale nu au încă capacitatea de a renunța la reflexele pavloviene din perioada totalitară, cu această ocazie a fost organizată și premierea celor 269 de elevi din județ care au obținut cel puțin o notă de zece la examenele naționale 2023. Și, desigur, masa oficială, ca vizita să fie considerată mulțumitoare.

 

Organizată de Consiliul Județean Maramureș (controlat de Ionel Bogdan – PNL) și plătită din bugetul județului, aceasta a avut loc la Restaurantul Casa Crișan (administrat prin firma RC Comres SRL, a familiei consilierului local PNL Romeo Crișan – care este director adjunct al societății -, prin Mircea Crișan). Pentru asta, CJ Maramureș a semnat un contract de achiziție directă a organizării unei mese pentru 50 de persoane “cu ocazia vizitei de lucru a Ministrului Educației”.

 

Valoarea totală a contractului (care a constat din “gustare rece, preparat de bază, apă și cafea”) a fost de 6.550,95 lei (sumele din articol includ TVA), adică 131 lei/persoană. Nu-i o sumă, oamenii trebuie să mănânce (mai ales că bugetarii au diurnă specială în acest sens la deplasările în teritoriu), dar ospitalitatea nu diferă cu nimic de vizitele de lucru ale tovarășilor din perioada comunistă. Poate doar prin faptul că sunt mai scumpe. Și că sunt plătite din bugete publice în bugete ale membrilor de partid.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

6 COMENTARII

  1. Și-au dat premiu pentru investiție.
    Doar că o țară trebuie să se dezvolte organic, nu cu bani parașutați.
    Investiția e în colaborare cu firme ce nu par atractive.
    Am cautat pe ‘undelucram’:
    UAC: 2.8
    EATON: 3.7
    ARAMIS: 3.9
    Eu nu mi-aș trimite copilul să învețe pentru ăștia…

  2. Diurna si indemnizatia de detasare sunt in sistemul bugetar de 23/zi incepand cu 01.04.2023.Pentru cazare 265 lei.
    Deci cu 23 de lei nu putea achita la Casa Crisan decat cafeau, o apa si o felie de paine, probabil.

    • Îi foarte mult și 23 de lei. Bănuiesc că ministresa și președintele județului au leafa suficient de consistentă încât să-și poată plăti o mâncare.

  3. Au tras ei și un vin., dar nu poate trece alcool pe factura, ca nu e decontabil. Eu altceva nu inteleg: de ce nu plătesc mesele astea din banii lor, că toți sunt bogați. Să evite situațiile de genul ăsta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here