OFICIAL – Pro România și ALDE nu mai fuzionează: Marincaș și Negruț își reiau funcțiile de președinte al filialelor din Maramureș

0
572
Cornelia Negruț (ALDE) și Viorica Marincaș (Pro România)

S-A RUPT LANȚUL DE IUBIRE. Pro România și ALDE nu mai fuzionează, demersurile de fuziune urmând să fie întrerupte, iar o decizie oficială urmând să fie luată în 26 februarie 2021, când atât Pro România, cât și ALDE au convocat Congresul Național Extraordinar pentru întreruperea demersurilor de fuziune a celor două formațiuni politice (care va avea loc prin videoconferință).

 

Argumentul oficial constă în diferențe doctrinare și de viziune, argumentul real fiind inutilitatea unificării a două partide antagonice doctrinar (unul aflat în stânga, iar celălalt în dreapta eșicherului politic autohton), care oricum au pierdut reprezentarea parlamanetară. Pro România și ALDE au anunțat fuziunea și formarea unui nou partid, numit Pro România Social Liberal, în 8 noiembrie 2020, printr-un congres de aprobare desfășurat online, în prezența decidenților din ambele partide.

 

În urma acestei decizii, Viorica Marincaș (Pro România) și Cornelia Negruț (ALDE) își reiau funcțiile de președinte ale filialelor din Maramureș – până acum, în procesul de pre-fuziune, cele două erau co-președinți ai structurii politice care a candidat în alegerile parlamentare sub sigla Pro România. La alegerile locale 2020, în Maramureș Pro România a obținut 3 funcții de consilier județean, iar ALDE nu a făcut pragul electoral. La alegerile parlamentare 2020, după anunțul unificării, cele două partide au candidat pe liste comune, sub sigla Pro România, însă nu au făcut pragul parlamentar.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here