MARAMUREȘ – Nu vă feriți, la ATI mai sunt 7 locuri libere, apoi, Dumnezeu cu mila: astăzi, din 12 pacienți 6 sunt intubați, iar gradul de mortalitate a ajuns la 4,74%

6
16400

COVID-19, CIPURI ȘI MARGARINĂ. Conform Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Maramureș, care citează date ale Direcției de Sănătate Publică Maramureș, situația epidemiologică din județ se prezintă cam așa: la secțiile ATI (Anestezie și Terapie Intensivă) din tot județul Maramureș, din cele 19 locuri repartizate pacienților infectați cu COVID-19, în acest moment sunt 12 pacienți internați, din care 6 sunt intubați.

 

Așadar, nu e o dramă, nu trebuie să ne impacientăm și nici să respectăm regulile obtuze pe care ni le comunică toți conspiraționiștii: mai sunt 7 locuri libere, cu ventilatoare cu tot. Restul sunt ocupate, dar DSP Maramureș spune că dacă o să fim tot așa viteji, există posibilitatea suplimentării paturilor ATI cu încă 11, să ajungem la 30. În tot județul.

 

În tot județul ăsta în care în ultimele 24 de ore au mai fost confirmate încă 63 de persoane infectate cu COVID-19, ridicând numărul celor care au primit câte 2.000 de euro (sau 20.000, sau 200.000) ca să ne mintă că au COVID-19, deși n-au nimic, la 3.231. Deci sunt 3.231 de persoane din județ care, de la începutul pandemiei și până acum, s-au infectat.

 

Sigur, nu s-au infectat, doar ne mint conspiraționiștii care vor să ne bage cipuri sau lămpi în creier și să apese apoi butonul pentru a ne determina să cumpărăm margarină sau lămâi. Să ne treacă greața de proști și inconștienți. În acest timp, acum, chiar acum, în spitalele din Maramureș sunt internate 233 de persoane infectate cu COVID-19. Și tot acum, chiar acum, să știți că în Maramureș, de la începutul pandemiei, au murit 153 de oameni. Nu-s. S-au dus. Aveau COVID-19, care le-a agravat bolile astea pe care le avem toți, în afară de proști, care-s sănătoși tun.

 

Înainte să-nchei această scriere, le mai spun ceva celor pe care încă nu i-au găsit ăștia, conspiraționiștii, să-i oblige să ia 2.000 de euro (sau 20.000, sau 200.000 de euro, tot aia-i) pentru a minți că au coronavirus: în județul ăsta (în tot-tot județul ăsta), până acum s-au făcut 24.132 de teste. Ce înseamnă asta în contextul în care astăzi a fost declarat infectat cu noul coronavirus al 3.231-lea maramureșean? Că 13,4% dintre persoanele testate sunt pozitive. Adică, la fiecare 100 de maramureșeni care au fost testați, 13 sunt/au fost infectați. Și dacă asta nu pare nicicum, poate pare asta: raportul de mortalitate în Maramureș este de 4,74%. Adică aproape 5 din 100 de infectați cu COVID-19 crapă. Gata. Atât am vrut să vă spun: nu purtați sub nicio formă mască, “Billgheiț” vrea să vă bage ceva lămpi în creier să vă determine să cumpărați margarină.

 

Bilanțul, acum, în Maramureș:

* 3.231 persoane infectate cu SARS-CoV-2 de la începutul pandemiei (63 persoane confirmate în ultimele 24 de ore);

* 153 persoane decedate de la începutul pandemiei;

* 1.416 pacienți vindecați;

* 233 pacienți internați în spitale în acest moment (din care 12 pacienți sunt internați la ATI, 6 dintre aceștia fiind intubați);

* restul sunt carantinați, izolați la domicilii…

 

Ideea e să nu-i lăsăm să ne bage lămpi în creier. Un “Nu” hotărât margarinei.

 

Cătălin VISCHI

 ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

6 COMENTARII

  1. Bine că ai venit tu să-l tragi de urechi și să-l acuzi. De unde știi tu că nu e în cunoștință de cauză? Că așa elucubrezi, că știi, nici măcar că bănuiești. Mie nu mi se pare că nu respectă opiniile celorlalți. Mi se pare doar că trage un semnal de alarmă și spune care e situația acum. Că eu, tu și alții n-avem de unde știi, numai dacă nu ești Pop de la Direcția de Sănătate. Dar nu ești, că ăla scrie corect și nu crede că e exagerat să respecți reguli. Du-te vorbește cu o asistentă, cu un medic de la spitale covid și vezi ce-ți spun.

  2. Autopsiile pe cand?
    Ingrozim planeta pentru o boala de care se pot trata(cei mai multi)cu paracetamol!!Din pacate mor cu zile alti bolnavi care nu au loc in spitale!!Asta nu o vezi,”autorule”?!!

    • Cei 153 de morți tot cu Paracetamol, tot cu Paracetamol… Dacă pui între ghilimele autorule, vrând să pari deștept, însă demonstrând că ești extrem-extrem de nesimțit, ești depășit de situație. Iar faptul că mor cu zile alți bolnavi care nu au loc în spitale este o inepție inventată. Noi nu lucrăm cu informații pe pe FB, nici auzite la radio-șanț, ci cu date reale și informații oficiale. În rest, pace și nu-i îmbolnăviți pe alții, pentru dvs., am precizat, mai erau ieri 7 paturi libere în județ, cu tot cu ventilatoare.

    • Gresit!!! Daca s-ar putea trata cu Paracetamol atunci n-ar fi nici un singur mort din cauza ei pe toata planeta… Ca se da paracetamol si alte medicamente din lipsa de un tratament mai eficient momentan e alta mancare de peste! Hai ia paracetamolu si du-te stai in ATI, ajuta si tu cu ceva daca esti asa sigur pe tine!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here