CRONICĂ DE MECI – Ajunsă în turul IV al Cupei României fără să joace niciun meci, Fotbal Comuna Recea a fost eliminată de o echipă de ligă inferioară

0
339

CUPA ROMÂNIEI. Reprezentanta Maramureșului în Liga a II-a (județul nu are nicio altă reprezentată în liga superioară), Fotbal Comuna Recea a fost eliminată din Cupa României de o echipă din Liga a III-a, în turul IV, unde maramureșenii au ajuns fără să joace niciun meci – a intrat în competiție în turul III de unde s-au calificat la masa verde, câștigând cu 3-0 meciul cu Minaur Baia Mare, echipă caare a avut mai mulți jucători pozitivi COVID-19.

 

Divizionara din liga secundă, Fotbal Comuna Recea, a ratat calificarea în 16-imile Cupei României în comuna bihoreană Sânmartin, acolo unde gazdele de la CSC au întors rezultatul unei partide în care au fost conduse cu 3-1. Antrenorul maramureșenilor, Nae Constantin, a început partida cu următorul 11: Răilean – Lihet, Urs, Simon, Jucan, Bura, Szecui, Lung, Rus, Mărieș, Balha.

 

Pe o bază sportivă nouă (CSC Sânmartin și-au finalizat baza sportivă doar în urmă cu câteva săptămâni, până acum jucau pe terenul conjudețenilor de la Luceafărul), cei din Recea au deschis scorul repede, în mintul 12, prin Alexandru Mărieș, în urma unei centrări – excelent plasat, a trimis în colțul lung al porții lui Barabaș. Totul era în grafic, însă repriza avea să fie una nebună, încă 4 goluri fiind înscrise până la pauză, ca-ntr-un meci de box în care pugiliștii desconsideră garda.

 

Gazdele au agalat în minutul 31, prin Marian Arsene, în urma unei lovituri libere lateral dreapta, deviate fără speranță pentru Răilean. Bucuria egalării a ținut doar 2 minute, pentru că Adrian Balha plecat de la limita offside-ului și scăpat singur cu Barabaș, readus în avantaj echipa din Recea, iar în minutul 39 maramureșenii înscriu din nou, prin Rus, dintr-o lovitură de la 11 metri acordată de centralul Claudiu Gaitin din Timișoara pentru un fault la Simion. 3-1 pentru Recea și doar 6 minute până la pauză… De aici încolo s-a rupt totul pentru maramureșeni.

 

Jucătorii pregătiţi de Cosmin Bodea, care până în acest tur au eliminat Luceafărul Oradea (greu, la 11 metri) și Sportul Şimleu Silvaniei (cu 2-1, în deplasare), au jucat “all in” (totul sau nimic). Și le-a ieșit. În minutul 44, bihoreanul Sergiu Pop este faultat în careu și tot el transformă lovitura de la 11 metri.

 

În minutul 62, antrenorul maramureșenilor, Nae Constantin, exasperat de joc, introduce trei titulari pe care avea de gând să-i odihnească pentru partida din campionat (Luboya, Coman şi Akhmatov), însă la câteva secunde echipa din Liga a III-a înscrie din nou, egalând scorul la 3. Marcator, același Sergiu Pop, cu un șut din 8 metri. Și tot Sergiu Pop ia pe cont propriu o acțiune, în minutul 81, triblează în cascadă în careul maramureșenilor, e faultat din nou și înscrie din penalty, în stânga lui Răileanu. Final de meci, CSC Sânmartin – Fotbal Comuna Recea 4-3 (2-3).

 

Hattrick pentru vârful celor din Sânmartin și victorie cu calificare în șaisprezecimile Cupei pentru echipa bihoreană din Liga a III-a, acolo unde gazdele de astăzi speră să întâlnească o echipă din Liga Națională (ca și maramureșenii de la Avântul Bârsana, în septembrie 2013).

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here