PERFORMANȚĂ – Un țipțer din Vișeu de Sus a câștigat premiul I la cel mai important concurs național pentru tinerii fotografi, Fotogeografica 2020

1
4336
Alfred Ludovic Fellner, Premiul I la Salonul Național de Fotografie Fotogeografica 2020

ARTĂ FOTOGRAFICĂ. Maramureșeanul Alfred Ludovic Fellner (30 de ani) a câștigat Premiul I la Salonul Național de Fotografie Fotogeografica 2020, cel mai important concurs național pentru tinerii fotografi, la care participă și profesioniști. Fellner este un țipțer (descendenţii etnicilor germani stabiliţi în urmă cu aproape 300 de ani pe actualul teritoriu al Maramureşului) din Vișeu de Sus care-și câștigă existența ca hair-stylist (talentat și în acest domeniu, cu premii naționale) și care este pasionat de promovarea valorilor culturale ale minorității din care face parte.

 

Maramureșeanul din Vișeu de Sus a câștigat cu fotografia pe care o vedeți, denumită „Personaj mitic”. La ediția din acest an s-au înscris peste 200 de fotografi cu peste 1.500 de fotografii. Câştigătorii Fotogeografica 2020 vor participa la proiectul Romania Student Tour, un program naţional de redescoperire şi promovare a valorilor patrimoniului naţional al României, şi la realizarea albumului „Maramureş, moştenirea unui neam”.

 

Din juriul secțiunii Patrimoniu cultural, la care s-a impus Fellner, au făcut parte trei specialiști, primii doi fiind câștigători ai unor prestigioase premii în fotografie: Alex Axon (ZITEC), Alin Popescu (Sony Europe Imaging Ambassador) și Domnica Macri (National Geographic România). Preşedintele de onoare al concursului este Cristian Lascu (Senior editor National Geographic România, cercetător speolog).

 

Fotogeografica, concurs ajuns la a 24-a ediție, promovează valorile naturii, a culturii și tradițiilor românești, fiind organizat pe trei secțiuni: Patrimoniu cultural (unde a câștigat Fellner), Peisaj natural și Wildlife (aspecte din viața sălbatică).

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here