LA ORIZONT, „JUDEȚEANA” – Nici transferul unei echipe întregi nu a schimbat nimic: Minaur a pierdut la scor de forfait în satul Sântandrei și rămâne codașă în Liga a III-a

1
484

FOTBAL – LIGA A III-A. Sâmbătă, 16 martie 2024, pe Stadionul Crișul din Sântandrei (circa 1.000 de locuri), în meci contând pentru etapa a 17-a a Ligii a III-a Seria a 10-a la fotbal masculin, ACSC Crişul Sântandrei a câștigat, cu 3-0 (2-0), partida cu Minaur Baia Mare. Meciul, arbitrat de o brigadă clujeană cu Marius Nechita Chioran la centru, a opus echipele clasate înaintea rundei pe locurile 3 (Crișul) și 10 (Minaur).

 

Cu obiective diametral opuse ale combatanților (bihorenii luptând pentru menținerea pe loc de play-off, iar băimărenii pentru acumularea punctelor în vederea evitării rușinoasei retrogradări), meciul din satul Sântandrei a început cu gazdele în postura de favorite, măcar scriptice.

 

În tur, la Baia Mare, Crișul a câștigat cu 2-0, însă de atunci băimărenii au schimbat o echipă-ntreagă, transferând 12 jucători în pauza competițională în speranța că vor drege busuiocul și vor evita cea mai rușinoasă contraperformanță din istoria fotbalului băimărean, aceea de a retrograda în doar 2 ani din Liga a II-a în liga județeană (a IV-a).

 

Dar cei din Sântandrei sunt oameni conservatori și consecvenți (au același primar de 28 de ani – 7 mandate! -, din 1996), au promovat sezonul trecut în Liga a III-a și iată-i la un pas de a juca play-off-ul seriei. Etapa trecută, această echipă, bazată în principal pe jucători bihoreni (au transferat și pauza comeptițională de la FC Bihor), a învins pe Clujana echipa “virușilor” (Sănătatea Servicii Publice Cluj), acolo unde în această etapă a pierdut CSM Sighetu Marmației. Ambele echipe și-au anunțat ca obiectiv de partidă victoria.

 

Antrenorul lanternei roșii”, Ciprian Danciu, a început partida cu următorul 11: Breban – Achim, Tincu (cpt.), Lazăr, Mureșan – Urvanțev, Csiszer, Stănescu, Vitan – Gherman, Șter. Practic, 4 schimbări operate de Danciu în echipa cu care a început partida în etapa trecută (Achim în locul lui Bratu, Urvanțev în locul lui Matei, Gherman în locul lui Dobrean și Șter în locul lui Bogdan Pop – toți cei 4 ex-titulari sunt pe banca de rezerve, înlocuirile nefiind generate de accidentări). Media de vârstă a echipei băimărene: 24,8 ani (față de 28,3 ani a gazdelor).

 

Gazdele au deschis repede scorul, în min. 5, prin fundașul central Daniel Ionuț Stan (adus în iarnă liber de contract, ultima dată a jucat la FC Bihor și aflat la debutul la Crișul). Gol cu capul, dintr-un plonjon lateral de la 8 metri. Eroare de marcaj. Băimărenii fac un joc slab, bătrânicios, lent (cu o viteză în minus), previzibil, lipsit de orizont și speranță, dovedind că merită pe deplin locul de codașă a clasamentului.

 

Oaspeții reușesc să obțină primul corner în min. 31. Cei care încearcă să joace fotbal sunt gazdele și în min. 34 veteranul Ioan Hora (35 de ani), fost internațional în 2015 și cu peste 350 de meciuri în prima divizie a României și a Turciei, reîntors pe final de carieră acasă, înscrie cu capul din 6 metri, central, complet nemarcat, imparabil pentru tânărul Breban, 2-0, scor care este consemnat și la finalul reprizei. În această primă repriză, Minaur Baia Mare nu și-a creat nicio situație clară de gol. Zero.

 

În repriza a doua nimic edificator (în afară de câțiva jucători și ritmul, ceva mai crescut față de bătuta pe loc din prima repriză) nu s-a schimbat. Pase cu călcâiul ca la circ. Atât se poate. După nici 10 minute de la reintrarea pe gazon, gazdele mai lovesc o dată, prin veteranul sighetean Cristian Oros (39 de ani), fundaș central (fost campion național cu Astra în 2015), astfel că din min. 56 Crișul conduce cu scor de forfait. Un scor cu care avea să se și încheie partida.

 

Crișul Sântandrei Minaur Baia Mare: 3-0 (2-0), au marcat Daniel Stan (min. 5), Ioan Hora (min. 34), Cristian Oros (min. 56).

 

Iată rezultatele penultimei etape din sezonul regulat:

• CS Sănătatea Servicii Publice – CSM Sighetu Marmaţiei: 2-1 (2-0)

• SCM Zalău – SC Olimpia MCMXXI Satu Mare: 3-2 (1-0)

• CS Minerul 1947 Ocna Dej – CSM Olimpia Satu Mare: 0-5 (0-2)

• ACSC Crişul Sântandrei – CS Minaur Baia Mare: 3-0 (2-0)

• CSM Victoria Carei – CS Lotus Băile Felix: 1-1 (0-1).

 

În urma înfrângerii, băimărenii rămân pe locul 10 (ultimul) cu 11 puncte. “Județeana” e tot mai aproape… În ultima etapă înaintea play-out-ului, Minaur joacă la Baia Mare, în 23 martie, cu Sănătatea Servicii Publice Cluj-Napoca, echipă clasată pe locul 7, care în această etapă a învins pe teren propriu CSM Sighetu Marmației.

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here