INVESTIȚIE CONDIȚIONATĂ – Contract de 45,5 milioane de lei pentru reabilitarea unei străzi de 7 kilometri din Vișeu de Sus

0
453

VIȘEU DE SUS. Administrația publică din orașul maramureșean Vișeu de Sus, controlată de edilul Vasile Coman „Vărzaru’” (PSD), a introdus în licitație un contract estimat la 45,5 milioane de lei (exact: 45.516.131,18 lei, sumă care include TVA) și care prevede execuția lucrărilor de reabilitare/consolidare a drumului Valea Râului (denumirea oficială este strada Râului).

 

Contractul, care va fi atribuit pe criteriul Cel mai bun raport calitate-preț (unde prețul are o pondere procentuală în decizia finală de 40%, metodologia de execuție 30%, resursele alocate 30%) și trebuie finalizat în 2 ani (24 de luni), așteaptă ofertele până la 19 aprilie 2024. Constructorul trebuie să ofere o garanție de 3 ani.

 

Conform proiectului tehnic, urmează să fie reabilită o porțiune de drum de 7 kilometri, cuprinsă între podul Valea Scradei și podul Novăț, prin amenajarea unei platforme rutiere (cu o lățime de 5,50 m), acostamente și trotuare (unde sunt posibile), sistem de scurgere a apelor pluviale, podețe, rigole, ziduri de sprijin și diverse consolidări.

 

Contractul este licitat cu clauză suspensivă valabilă 12 luni (adică dacă într-un an nu se poate finanța lucrarea, pe care executivul administrației locale susține că o realizează fără sursă de finanțare nerambursabilă, proiectul nu se pune în practică). Edilul Coman „Vărzaru’” susține că lucrările vor începe în toamna acestui an.

 

Vișeu de Sus a fost atestată ca stațiune turistică de interes național, însă localnicii de pe Valea Râului trăiesc ca-n evul mediu timpuriu. La începutul anului, nici măcar microbuzul școlar nu a mai putut ajunge acolo pentru a duce copiii la școală. Poate peste 2 ani… Poate.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here