INVESTIȚIE – Se licitează pentru contractul de 21,7 de milioane de lei, care vizează extinderea rețelelor de apă și canalizare din orașul Cavnic

0
853

OBIECTIV ÎN LICITAȚIE. Administrația publică locală din Cavnic, controlată de edilul Vladimir Petruț (PNL), a introdus în licitație publică un contract estimat la 21,7 milioane de lei (exact: 21.720.764,65 lei, sumă care include TVA) și care vizează proiectare și execuție a extinderii rețelelor de alimentare cu apă potabilă și de canalizare menajeră.

 

Conform proiectului, sistemul de alimentare cu apă potabilă existent va fi extins cu circa 7 kilometri (cu conducte din PEID – polietilenă de înaltă densitate) și va cuprinde stații de pompare și branșamentele individuale. De asemenea, sistemul de canalizare menajeră existent va fi extins cu 12  kilometri, fiind realizat din conducte PVC, și va cuprinde racordurile individuale.

 

Contractul, care va fi atribuit pe criteriul Cel mai bun raport calitate-preț (unde prețul are o pondere procentuală în decizia finală de 40%, experiența unor experți-cheie 30%, termenul de finalizare 15%, perioada de garanție 15% – aceasta trebuie să fie cuprinsă între 3 ani și 5 ani), așteaptă oferte până la 12 decembrie 2023. Lucrările trebuie finalizate în maximum 3 ani (36 de luni).

 

Primarul Vladimir Petruț, care a semnat contractul de finanțare cu Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației pentru acest obiectiv extrem de important pentru creșterea calității vieții cetățenilor din Cavnic, a precizat că extinderea rețelelor de apă potabilă și canalizare menajeră are o finanțare totală de aproape 25 de milioane de lei (exact: 24.895.036,61 lei), alocată prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”.

 

Prin această nouă investiție, vom asigura tuturor locuitorilor orașului condiții civilizate, iar după finalizarea acestui proiect vom putea reface toate podurile, podețele și străzile, acesta fiind motivul pentru care nu am realizat până acum lucrările de asfaltare în zona de sus a orașului, banii investiți s-ar fi risipit inutil prin deteriorările care ar fi survenit în urma lucrărilor la obiectivul de extindere a rețelelor de apă-canal. Însă imediat ce aceste lucrări vor fi finalizate, vom trece la asfaltarea tuturor străzilor din zonă și la refecarea podurilor și podețelor, a precizat edilul din Cavnic.

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here