INVESTIȚIE – Peste 10 milioane de lei pentru modernizarea unui drum comunal de 4,5 kilometri în Repedea

0
1300

INFRASTRUCTURĂ LOCALĂ. Un drum comunal (DC3, care se desprinde de la intersecția cu DJ183 către Repedea) de circa 4,5 kilometri din satul Lespedea de Sus va fi modernizat de administrația locală din comuna maramureșeană Repedea, controlată de primarul Ioan Miculaiciuc, în urma unei investiții estimate la peste 10,6 milioane de lei (exact: 10.612.795,8 lei).

 

Drumul, cu o singură bandă de circulație, care acum are o lățime care variază de la 2,5 metri la 3 metri și este pietruit (fiind încadrat în starea calitativă Rea și Mediocră), urmează în principal cursul Văii Lespedea, cu porțiuni în care a fost erodat, cu gropi și denivelări, starea drumului fiind semnificativ deteriorată de faptul că apele pluviale sunt colectate de șanțuri din pământ ceea ce a dus la scurgerea improprie a apelor.

 

Contractul prevede proiectare și execuție efectivă și vizează modernizarea totală a drumului, cu fundație și strat final din beton asfaltic, acostamente, sistem de colectare a apelor pluviale, accese rutiere la proprietăți, ziduri de sprijin din beton armat în zonele în care s-au produs erodări  și un pod rutier de 8 metri, peste Valea Lespedea.

 

Întreg contractul trebuie finalizat în 27 de luni și va fi atribuit pe criteriul Cel mai bun raport calitate-preț (unde prețul are o pondere de 70% în decizia finală, celelalte procente fiind decise de componaneta tehnică și experiența experților). Administrația locală a introdus contractul în licitație simplificată și așteaptă ofertele participanților până în 29 august 2022. Finanțarea va fi acoperită din Programul Național Anghel Saligny (contractul de finanțare încă nu a fost semnat).

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here