VREMEA – De la iarnă, direct la vară: în Maramureş, maxime termice de 25 de grade Celsius

0
185

PROGNOZĂ METEO. În primele zile ale lunii mai, în Maramureş vremea va fi fluctuantă, cu maxime termice de până la 25 de grade Celsius şi minime de până la 5 grade Celsius. În ultima prognoză a specialiştilor Administraţiei Naţionale de Meteorologie, valabilă pentru perioada 1-14 mai, în primele zile ale intervalului, în Maramureş se vor înregistra valori termice în creştere treptată, fiind estimată o vremea caldă, cu medii ale maximelor termice de 23-25 de grade Celsius şi minime termice încadrate în mediile 8-11 grade Celsius.

 

Însă, în perioada 5-9 mai, vremea se va răcori, temperaturile coborând până în jurul mediilor climatologic specifice pentru prima decadă a lunii mai, cu valori diurne de 17-20 de grade Celsius şi temperaturi nocturne de 5-8 grade Celsius. După 9 mai şi până în 14 mai, este estimată o creştere semnificativă a temperaturii aerului spre valori cu mult peste cele normale pentru prima jumătate a lunii mai.

 

De asemenea, meteorologii prognozează că în următoarele două săptămâni, în orele după-amiezelor, instabilitatea atmosferică se va manifesta prin ploi de scurtă durată, iar în perioada 5-9 mai aversele vor fi mai frecvente, posibil chiar însemnate cantitativ.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here