INVESTIȚIE – Contract de 85 de milioane de lei pentru lucrări de îmbunătățire a rețelelor de apă potabilă în 10 localități din Maramureș

0
1015

INFRASTRUCTURĂ APĂ. Operatorul de apă-canal Vital SA Baia Mare a introdus în licitație un contract estimat la 85 de milioane de lei (exact: 85.080.882 lei, sumă care include TVA) și care vizează îmbunătățirea rețelelor de alimentare cu apă potabilă în 7 UAT-uri din județul Maramureș: Târgu Lăpuș, Tăuții Măgherăuș, Groșii Țibleșului, Poienile de sub Munte, Suciu de Sus, Sighetu Marmației, Remeți, Câmpulung la Tisa, Sarasău, Rona de Jos.

 

Contractul prevede lucrări de proiectarea și execuția următoarelor obiective:

 

  • Târgu Lăpuș: aducțiune captare – rezervoare Obreja – 2.583 m; reabilitare aducțiune rezervoare Obreja – Gospodarie de Apă – 547 m; reabilitare aducțiune captare mal stâng – SP Târgu Lăpuș – 3.571 m; captare apă suprafață; reabilitare rezervor existent 2×1.000 mc.

 

  • Tăuții Măgherăuș: reabilitare captare suprafață Băița.

 

  • Groșii Țibleșului: 740 de branșamente la reteaua de distribuție apă potabilă; reabilitare sursă apă captare suprafață; stație de tratare apa potabilă.

 

  • Poienile de sub Munte: reabilitare captare; reabilitare stație de tratare apă.

 

  • Suciu de Sus: Gospodărie de Apă Suciu de Sus; Gospodărie de Apă Suciu de Jos.

 

  • Sistem regional de transport apă potabilă Sighetu Marmației – Remeți: conducta transport apa – Sistem regional de transport apă potabilă Sighetu Marmatiei – Remeți – 21.350 m; conducta de refulare SPAP Câmpul Negru – Gospodărie de Apă – 2.550 m; stație pompare Câmpul Negru – Sighet; conducte de conectare Gospodărie de Apă Sarasău, Gospodărie de Apă Câmpulung la Tisa, Gospodărie de Apă Remeți – 4.260 m; rezervor 1×200 mc Sarasău; stație de clorinare Sarasău; rezervor înmagazinare apă potabilă 2X300 mc Câmpulung la Tisa; stație de clorinare Câmpulung la Tisa; rezervor înmagazinare apă potabilă 2X200 mc Remeți; stație clorinare Remeți; reabilitare sursă apă Crăciunești; reabilitare (retehnologizare) rezervoare de înmagazinare existente 1×200 mc si 1×100 mc; reabilitare instalație de clorinare Gospodărie de Apă Crăciunești; rezervor înmagazinare apă potabilă 2X500 mc Gospodărie de Apă Sighetu Marmației – Remeți; stație de clorinare Gospodărie de Apă Sighetu Marmației – Remeți; 864 de branșamente la rețeaua de distribuție apă potabilă în Sarasău.

 

  • Sistem regional de transport apă potabilă Sighetu Marmației – Rona de Jos: conductă de transport Sighet – Rona de Jos – 13.000 m; stație de pompare Sighetu Marmației – Gospodărie de Apă Dobăieș; rezervor 1×300 mc Rona de Jos; stație clorinare Gospodărie de Apă Rona de Jos; 560 de branșamente pe rețeaua de distribuție apă potabilă Rona de Jos.

 

Contractul, care trebuie finalizat în 33 de luni și este finanțat din Programul Operațional Infrastructură Mare, bugetul de stat, bugetele locale și contribuția firmei, va fi atribuit pe criteriul Cel mai bun raport calitate-preț (unde prețul are o pondere procentuală în decizia finală de 40%, costurile de operare de 30%, durata garanției – care trebuie să fie cuprinsă între 3 ani și 5 ani – 30%). Ofertele sunt așteptate până la 25 septembrie 2023.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here