INVESTIȚIE – Contract de 12 milioane de lei pentru Centrul pentru Coordonare și Conducerea Intervențiilor în Situații de Urgență Maramureș

0
1630

ÎN LICITAȚIE. Consiliul Județean (CJ) Maramureș a introdus în licitație publică un contract cu două loturi de achiziție, estimat la o valoare totală de peste 12 milioane de lei (exact: 12.049.613,59 lei, sumă care include TVA) și care vizează proiectarea și construirea Centrului pentru Coordonare și Conducerea Intervențiilor în Situații de Urgență, precum și achiziția unei autospeciale pentru intervenții de urgență. Practic, acest proiect este o extindere semnificativă (pe orizontală și verticală) a ISU Maramureș, cu înglobarea în aceeași construcție și a spațiilor destinate SMURD.

 

Proiectul include proiectarea și execuția de lucrări, precum și livrarea unei autospeciale echipată cu stație mobilă de telecomunicații și alte echipamente necesare intervențiilor de urgență (valoarea vehiculului nu poate depăși 1.003.170 lei și trebuie livrată până cel târziu la finalul anului viitor – 31 decembrie 2023, aceasta fiind data limită și pentru recepția construcției).

 

Ofertele sunt așteptate până în 23 ianuarie 2023, criteriile de atribuire fiind Cel mai bun raport calitate-preț pentru construcție (unde prețul are o pondere de 70% din decizia finală, componenta tehnică 20% și garanția 10% – aceasta trebuie să fie minim 5 ani, maxim 7 ani) și Cel mai mic preț pentru autospecială.

 

Finanțarea acestui proiect, implementat de Consiliul Judeţean Maramureş în parteneriat cu Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă „Gheorghe Pop de Băseşti” al Judeţului Maramureş, este asigurată prin Programul Transfrontalier HuskRoua și vizează sincronizarea intervențiilor în situații de urgență în regiunea de graniță (în cazul de față, a celor produse pe teritoriul județului Maramureș). Studiul de Fezabilitate a fost întocmit de Cepronef Energo Invest SRL și a fost actualizat în acest an.

 

Amplasamentul și obiectivul

 

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervențiilor se va înființa și organiza în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) „Gheorghe Pop de Băseşti”, ca structură interinstituțională de suport decizional al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Maramureș, amplasamentul stabilit fiind pe strada Vasile Lucaciu nr. 87 din Baia Mare (sediul administrativ și de intervenții al ISU Maramureș – sau “Pompierii”, cum mai este denumit colocvial de localnici).

 

Pe amplasament se găsesc acum mai multe corpuri de clădire (corpul principal / pavilionul administrativ, cu regim de înălțime D+P+1E, realizat în anii 1950; o clădire cu regim de înălțime P – sediul SMURD; o baterie de 5 garaje; diferite anexe și garaje). Noua construcție se va amplasa la stradă, la limita trotuarului, şi va îngloba actualele construcţii destinate SMURD şi garajelor aflate în construcţie (clădirile cu regim de înălțime P vor fi supraetajate și extinse, fiind înglobate în construcția nouă).

 

La parter, pe lângă spațiile existente se vor adăuga holul de intrare în noua clădire, birouri, dormitoare, spații pentru consultaţii medicale, grupuri sanitare şi spaţii tehnice pentru centrala termică, atelier auto, generator, spaţiu încărcare butelii cu aer comprimat etc. La etaj se vor amplasa birouri, săli operative, vestiar, oficiu şi grupuri sanitare.

 

Extinderile pe orizontală şi verticală se vor realiza pe structura metalică, pereţii exteriori se vor construi din zidărie protejată cu termosistem, în timp ce la etaj se vor folosi pereţi termoizolanţi. Termenul limită pentru finalizarea și recepționarea lucrărilor este 31 decembrie 2023.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here