INVESTIȚIE – Complex zootehnic dezvoltat în Ulmeni: fabrică de nutrețuri și fermă cu 200 de bovine de carne

0
2690

ULMENI – FERMĂ. După ce firma Agroviver Tehnologic, înregistrată în Benesat și controlată de familia Mureșan (Raluca Miriam Mureșan și Samuel Vasile Mureșan), a cumpărat în urma falimentului fostei fabrici de furnire și panouri din lemn terenul de circa 6 hectare situat pe strada Depozitelor nr. 2 din Ulmeni și a demarat un proiect investițional care se va finaliza cu construirea unei fabrici de nutrețuri combinate cu o capacitate de producție de 100 tone/zi, societatea sălăjeană a avansat pe circuitul pre-execuțional un nou obiectiv: o fermă cu două adăposturi de animale, care va fi populată în prima fază cu 200 de tineret bovin.

 

Cele două adăposturi vor fi edificate prin reabilitarea a două construcții existente, fiecare dintre acestea având o suprafață de 2.120 mp. De asemenea, vor fi amenajate o platformă și un bazin de stocare a dejecțiilor, un bazin etanș pentru colectarea purinului, precum și alte amenajări exterioare impuse de legislația din domeniul sanitar-veterinar.

 

Agroviver Tehnologic, care face parte din Cooperativa agricolă Limousine Nord-Vest 2020, formată din fermieri din județele Sălaj, Satu Mare și Maramureș, intenționează să colecteze materia primă (orz, porumb, grâu, lucernă etc.) din care va fabrica nutrețurile combinate necesare bovinelor direct de la cultivatorii locali, în incinta fabricii de nutrețuri combinate urmând să fie construite în acest sens trei silozuri automatizate.

 

* Foto generică

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here