INTERVIU – Florin Barbur (USR PLUS): Avem nevoie de o Românie fără hoție!

0
472

ADVERTORIAL. Florin Barbur a studiat teologia și mai apoi psihologia la Sibiu. S-a întors în Baia Mare ca profesor psiholog școlar în cadrul Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Maramureș. Haideți să-l cunoaștem mai bine.

 

 

Cine este Florin Barbur?

 

Sunt un băimărean de 42 de ani, născut și crescut în cartierul Traian din Baia Mare. Am urmat Seminarul Teologic din Baia Mare, iar ulterior am continuat studiile teologice la Facultatea de Teologie Andrei Șaguna din Sibiu. După cei 4 ani de teologie de la Sibiu, am continuat cu Facultatea de Psihologie și o specializare în psihoterapie în cadrul Societății de Gestalt Terapie din România. După mai bine de 12 ani petrecuți la Sibiu, m-am întors acasă, în Baia Mare. Din 2012 ani lucrez în cadrul sistemului de învățământ ca psiholog școlar, având ocazia să lucrez în această perioadă cu sute de elevi, părinți și cadre didactice și să elaborez și implementez zeci de proiecte educaționale.

 

Este o legătură strânsă între psihicul uman și politică, într-adevăr. De ce politică?

 

 

Cu siguranță există o strânsă legătură. Oamenii politici acționează pe baza structurii de personalitate pe care o au, pornind de la starea de echilibru/dezechilibru psihic în care se află. Iar acțiunile oamenilor politici au impact asupra vieții tuturor. Nu de puține ori mi-a dat să observ în sfera politicii oamenii dezechilibrați, cu caracter îndoielnic, oameni mânați de interesele și ambițiile proprii, nu de dorința de a face bine cetățenilor. De prea multe ori întâlnim în sfera politicii minciuna, ipocrizia, falsitatea, impostura, dorința de a poza în altceva decât ești, lipsa de principii și valori sănătoase.

 

Implicarea mea politică își are izvorul în implicarea civică și în faptul că oameni precum Dacian Cioloș, Dragoș Pîslaru sau Vlad Voiculescu au arătat că se poate face politică fiind autentic. PLUS este singurul partid care și-a propus să lupte cu minciuna, cu impostura, cu falsitatea și să promoveze valori precum onestitatea, cinstea, curajul, competența, responsabilitatea. Așadar am credința, pe care mulți o consideră o naivitate, că se poate face politică și altfel. Și sunt dispus să lupt pentru lucrurile în care cred.

 

 

Care sunt măsurile concrete pe care ți-ai construit candidatura la Camera Deputaților din partea Alianței USR PLUS?

 

 

Candidatura mea se bazează pe experiența și expertiza profesională pe care am dobândit-o. Prioritățile mele în Parlament sunt educația, sănătatea, serviciile sociale și protecția mediului. Accesul tuturor copiilor la o educație de calitate este o obligație a statului față de cetățenii săi. Pentru a atinge acest obiectiv, măsuri precum fiecare copil la creșă și la grădiniță, asigurarea unei mese calde la școală, școala după școală, depolitizarea conducerii școlilor, reformarea profundă a inspectoratelor școlare sunt esențiale.

 

Pentru a avea o societate sănătoasă avem nevoie de cetățeni sănătoși. Consider că sănătatea mintală este la fel de importantă ca cea fizică. În acest moment, accesul real al cetățenilor la servicii de sprijin, consiliere și terapie psihologică este foarte limitat. Serviciile psihologice trebuie să fie decontate de către stat, pentru ca toți cetățenii să poată beneficia de suport psihologic atunci când au nevoie de asta. Rolul consilierului școlar trebuie regândit, pentru ca elevii să poată beneficia de sprijin atunci când se confruntă cu dificultăți emoționale, cognitive, comportamentale și sociale.

 

La nivelul serviciilor de protecție socială este nevoie de o reformă profundă. Serviciile sociale trebuie să fie personalizate, adaptate nevoilor persoanelor aflate în dificultate, pentru a le da o șansă reală de a-și depăși problemele cu care se confruntă. Alocarea unor indemnizații financiare fără alte măsuri de sprijin și-a dovedit ineficiența de-a lungul anilor.

 

În domeniul protecției mediului este imperativă stoparea tăierilor ilegale de păduri și a defrișărilor masive. Aceste măsuri trebuie dublate de proiecte ample de reîmpădurire. Fără gunoaie în natură este unul din angajamentele Alianței USR PLUS. Colectarea selectivă și reciclarea eficientă a deșeurilor sunt lucruri care trebuie să devină realitate, în cel mai scurt timp posibil. Nu mai putem trata natura ca și cum ar fi coșul nostru de gunoi. Nu putem fi sănătoși dacă trăim într-un mediu natural bolnav, poluat.

 

 

Ce îți propui pentru Maramureș și pentru maramureșeni din calitatea de deputat?

 

În calitate de deputat voi susține toate proiectele de dezvoltare ale județului Maramureș. Legile elaborate și adoptate în Parlament trebuie să pornească de la realitățile existente în comunitățile în care trăim. Maramureșul are nevoie de investiții masive în infrastructură, fie că vorbim de infrastructura rutieră, de utilitățile de bază, infrastructura energetică etc.

 

 

Potențialul pe care județul nostru îl are este foarte mare. Maramureșul poate deveni un brand de succes la nivel european, dacă vom învăța să ne apreciem valorile tradiționale și să le punem în lumină. Dezvoltarea unor circuite turistice integrate, în care cei care ne vizitează să poată avea parte de o experiență autentică, de servicii de calitate, de mâncare sănătoasă, produse ecologice ar putea duce la o dezvoltare semnificativă a turismului.

 

 

Cum vezi Maramureșul peste patru ani?

 

Îmi doresc ca peste 4 ani în Maramureș să existe o autostradă și un aeroport funcțional care să asigure o legătură rapidă cu restul țării și cu Europa. Îmi doresc să existe o legătură mai bună și mai rapidă între Maramureșul istoric și celelalte zone ale județului. Îmi doresc să pot merge la orice pensiune și să pot alege dintr-o varietate de produse și preparate tradiționale, locale. Îmi doresc ca toate comunitățile din județ să aibă acces la educație de calitate, la energie, la apă curentă și canalizare, la internet de mare viteză. Îmi doresc ca producătorii locali să își poată valorifica produsele. Îmi doresc ca peste 4 ani tinerii să nu mai vrea să plece la Cluj, București sau în străinătate, pentru că au aici oportunități de dezvoltare și șansa la o viață de calitate.

 

Vă îndemn să mergeți la vot pe 6 decembrie. Avem nevoie de o Românie fără hoție!

 

Florin BARBUR, candidat Alianța USR PLUS pentru Camera Deputaților

 

* Acest material a fost comandat de Partidul Libertate, Unitate și Solidaritate, Filiala Maramureș (parte a alianței electorale „Alianța USR PLUS”) și realizat de operatorul economic SC Umbrella Art Crew SRL. Cod unic de identificare: 11200021



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here