ALEGERI – Totul despre alegerile parlamentare de duminică din Maramureș: bonus, cum arată buletinele de vot și cererea pentru urna specială

0
1164

JUDEȚUL MARAMUREȘ. Alegerile parlamentare din 6 decembrie, când se aleg reprezentanții cetățenilor în Parlamentul României (deputații și senatorii), au intrat pe ultima sută de metri a pregătirii. În județul Maramureș au fost organizate 440 de secții de votare (ca și la alegerile locale din septembrie) și au drept de vot 424.251 de persoane cu domiciliul sau reședința în județ (conform Registrului electoral).

 

Conform legii, alegătorii votează numai la secția de votare la care este arondată strada sau localitatea unde își au domiciliul ori reședința. În cazul în care în ziua votării alegătorii se află în altă unitate administrativ-teritorială din cadrul aceleiași circumscripții electorale (adică se află în altă localitate din județul în care au drept de vot), aceștia pot vota la orice secție de votare din cadrul circumscripției electorale unde își au domiciliul sau reședința.

 

Se votează pe două buletine de vot: pentru alegerea reprezentanților în Camera Deputaților și pentru alegerea reprezentanților în Senat. Pot vota și cei a căror valabilitate a actelor de identitate au expirat în perioada 1 martie – 6 decembrie 2020 (cu actul de identitate cu valabilitate expirată). În cele 440 de secții de votare din județul Maramureș vor fi livrate materiale de protecție sanitară (mănuși de unică folosință, dezinfectanți și măști de protecție). Secțiile de votare se vor deschide duminică, 6 decembrie, la ora 07.00 și se vor închide la ora 21.00.

 

Votul prin urna specială

 

Cererea de vot prin intermediul urnei speciale se depune la secția de votare cea mai apropiată de imobilul unde se solicită deplasarea echipei care însoțește urna specială, cel mai târziu în preziua votării (5 decembrie 2020, între orele 18.00 și 20.00) – președinții secțiilor de votare asigură permanența la sediul secției de votare pentru a putea primi cererile alegătorilor de votare prin intermediul urnei speciale

 

Pot vota prin intermediul urnei speciale:

1) persoanele care nu se pot deplasa din cauză de boală sau invaliditate (cererea poate fi depusă prin intermediul oricărei persoane, aveți un model de cerere în articol, la Galerie Foto).

2) persoanele internate în unități sanitare publice sau private, persoanele deținute în baza unui mandat de arestare preventivă, persoanele reținute și persoanele care execută o pedeapsă privativă de libertate, dar care nu și-au pierdut drepturile electorale.

3) persoanele aflate în carantină sau în izolare la domiciliu din cauza COVID-19. Aceste persoane trebuie să depună cererea însoțită de una dintre următoarele documente: copia deciziei de carantină emisă de Direcţia de Sănătate Publică Maramureș, biletul de externare din unitatea sanitară care confirmă diagnosticul şi indicaţia de izolare, decizia de izolare emisă de Direcţia de Sănătate Publică Maramureș, rezultatul testării COVID-19 RT-PCR (pozitiv) din ultimele 14 zile. Cei aflaţi în aceste situaţii, dar cărora NU li s-au eliberat actele în cauză, pot transmite, prin orice mijloace, birourilor electorale de circumscripţie sau oficiilor electorale cereri privind emiterea de către DSP a documentelor necesare exercitării votului prin intermediul urnei speciale.

 

În Galeria Foto de mai jos aveți modelul buletinelor de vot din județul Mureș și cererea pentru solicitarea urnei speciale (dând click pe fiecare link în parte puteți descărca aceste documente și în format .pdf: buletin vot camera deputaților maramureș, buletin vot senat maramureș, model cerere vot urnă specială).

 

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here