BUGET 2021 – Senatorul maramureșean Cristian Niculescu-Țâgârlaș: Nu vor fi introduse noi taxe și impozite și nici nu vor crește cele existente

0
448
Cristian Niculescu-Țâgârlaș
În 2021, veniturile bugetului general consolidat vor fi de peste 64,9 miliarde de lei, în creștere cu 42,4 miliarde de lei față de anul precedent. În ceea ce privește sănătatea, un domeniu grav afectat de pandemie, Ministerul Sănătății are alocate 11,4 miliarde de lei, mai mult cu 700 de milioane de lei față de anul 2020.

ACTIVITATE PARLAMENTARĂ. După votul în Parlament a bugetului de stat și bugetului asigurărilor sociale de stat pentru anul 2021, senatorul maramureșean Cristian Niculescu-Țâgârlaș (PNL) a precizat că în bugetul pentru acest an sunt prevăzute sume suplimentare pentru plata pensiilor și a alocațiilor majorate, precum și sume record pentru proiectele de investiții și că nu vor fi introduse noi taxe și impozite și nici nu vor crește cele existente.

 

Senatorul maramureșean a subliniat că bugetul anului 2021 este unul axat pe redresare și creștere economică, un buget care încurajează investițiile, reforma și dezvoltarea. De altfel, conducerea Ministerului Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului a anunţat că 92% din bugetul său (de 6,6 miliarde de lei) va fi folosit pentru ajutoare acordate sectorului privat, afectat de măsurile impuse de stat pentru controlul pandemiei COVID 19, iar Consiliul Investitorilor Străini (FIC) a salutat adoptarea bugetului de către Parlament şi consideră că acesta reflectă o viziune echilibrată şi favorabilă relansării economice a României.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here