DESPRE DRUMURI DESENATE – Cornelia Negruț (Pro România): PNL Maramureș minte prin omisiune

0
402

ADVERTORIAL. Pseudo-realizarile duc la lipsa de credibilitate și neîncrederea oamenilor. În 27 noiembrie 2020, președintele Consiliului Județean și al PNL Maramureș, Ionel Bogdan, le spunea maramureșenilor că două drumuri expres, Baia Mare – Satu Mare și Baia Mare – Jibou “beneficiază de cea mai mare alocare de fonduri din Planul Național de Recuperare și Reziliență”!

 

 

Fake news!

 

Proiectele liberalilor maramureșeni nu beneficiaza de nimic, fiindcă, din punct de vedere legal, economic și financiar, acestea nu există încă. Domnul președinte al PNL Maramures a tăiat cu bună știință capul de tabel al documentului Anexa 2 din PNRR , dar vi-l reproduc întocmai în foto 1, unde se vede că este vorba de ,,Proiecte propuse și Sume estimative”, nicidecum de finanțări aprobate și virate.

 

Se mai afirmă că proiectele din Maramureș au ,,cele mai mari alocări”. De fapt, este vorba de niște sume supraestimate, suprapuse peste două hârtii (acorduri de colaborare cu Satu Mare și Sălaj) și introduse pe listă, politic, de beneficiar, prin înscriere, nu prin selecția proiectelor și finanțarea lor de către PNRR.

 

De ce sumele celorlalte proiecte propuse pentru redresare și reziliență economică sunt mai mici? Pentru că acelea sunt proiecte ajunse la o anume maturitate, care au deja contractul de realizare semnat și finanțat și doar atât le mai trebuie beneficiarilor să finanțeze proiectele, întârziate din cauza pandemiei. Proiectele liberale din Maramureș nu există, deci nu aveau cum să fie afectate de pandemie (condiție de finanțare PNRR).

 

DACĂ proiectele vor fi aprobate, beneficiarul trebuie să poată cheltui legal, până în 2022, 70% din suma aprobată, ca să poată fi eligibil la finanțare, iar Ionel Bogdan nu are  nici măcar lansată licitația pentru studiile de fezabilitate. Adunând termenele legale și posibilele contestații în toate fazele până la desemnarea constructorului, “proiectele” sunt doar o poveste din alt film.

 

Mitomania distruge România

 

Uitați-vă în tabel și gândiți-vă cum poate autostrada Târgoviște – București de 58 km să coste 123 milioane euro și drumul expres Baia Mare – Jibou de 54,8 km, să coste 423 milioane euro? Până unde merge oare minciuna?

 

Ce mai e de spus despre aceste manevre electorale? Nimic. Și nimic nu i-a împiedicat să posteze fake-news-ul și pe pagina oficială a Consiliului Județean Maramureș (foto 2). În disperare și în fuga după voturi cu orice preț, PNL Maramureș dezvăluie maramureșenilor profundul său dispreț pentru cetățean, pe care-l consideră  ușor de manipulat. Păcat.

 

Am vrut să devoalez aceste minciuni pentru a vă arăta cine sunt de fapt acești mari politicieni, înarmați cu pistoale cu apă. Drumurile Maramureșului nu pot fi construite pe minciuni!

 

Cornelia NEGRUȚ, candidat PRO România pentru Senat

 

* Material comandat de Pro România – filiala Maramureș, realizat de Maramax Tour SRL, cod AEP 1120008



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here