INTERVENȚII MEDICALE – Proceduri EVAR efectuate cu succes la Spitalul Județean de Urgență “Dr. Constantin Opriș” din Baia Mare

0
167

SĂNĂTATE. La Spitalul Județean de Urgență “Dr. Constantin Opriș” din Baia Mare, în cadrul Laboratorului de Angiografie, Cateterism Cardiac și Cardiologie Intervențională (L.A.C.C.C.I.), o echipă medicală a efectuat cu succes, alte două proceduri EVAR.

 

În luna iunie, la SJUBM, o echipă de medici alcătuită din dr. Dan Florin Filip, împreună cu reputatul Proctor – Conf. Dr. Gianmarco De Donato de la Spitalul Universitar Siena din Italia, Dr. Gabriela Kozma au efectuat alte două intervenții  de EVAR – reparare endovasculară a unor anevrisme aortice abdominale de mari dimensiuni cu iminență de ruptură.

 

Complexitatea cazurilor a fost dată de faptul că unul dintre cei doi pacienți mai fusese operat pe axul arterial al membrului inferior, iar celălalt era sechelar de infarct miocardic, necesitând preprocedural implantarea a două stenturi coronariene. Ambele proceduri au decurs fără complicații, reușindu-se sigilarea completă a anevrismelor. De asemenea, toate procedurile s-au efectuat cu anestezie locală, iar hemostaza s-a efectuat percutan cu succes. Pacienții sunt în stare bună, fiind  externați câteva zile mai târziu.

 

Echipa medicală a fost compusă din: Dan Florin Filip – operator principal; Proctor – Conf. Dr. Gianmarco De Donato de la Spitalul Universitar Siena din Italia, Dr. Gabriela  Kozma – Coordonator LACCI; Asistenții medicali din cadrul LACCI: Viorel Pinte, Aurica Herta, Loredana Mocanașu, Ovidiu But, Olga Oarga – registrator medical; Mihaela Covaciu – îngrijitor.

 

Până în prezent, în cadrul SJU Baia Mare s-au efectuat cu succes 27 cazuri EVAR.

 

În secția Cardiologie Intervențională din cadrul Spitalului Județean de Urgență Baia Mare s-a născut un veritabil parteneriat activ și dedicat pacientului, între medici, autorități și comunitate, fiecare parte contribuind semnificativ la reușitele din ultima perioadă.

 

George Alexandru Oros, manager Spitalul Județean de Urgență “Dr. Constantin Opriș” din Baia Mare



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here