INTEGRITATE – Ioan Deac, secretarul comunei Bogdan Vodă, a fost declarat în conflict de interese

0
622

DECIZIE – BOGDAN VODĂ. Ioan Deac, secretar general al comunei maramureșene Bogdan Vodă, a fost declarat de Agenția Națională de Integritate (ANI) în conflict de interese administrativ. Conform ANI, în exercitarea funcţiei publice, Deac, având un interes personal de natură patrimonială, a refuzat să contrasemneze pentru legalitate Hotărârea Consiliului Local din 26 noiembrie 2021, prin care se dispunea adjudecarea proprietăţii imobiliare aparţinând societăţii la care acesta deţinea calitatea de membru cooperator şi care avea creanţă de plată în sumă de 205.000 lei.

 

ANI susține că secretarul general al comunei Bogdan Vodă a încălcat astfel prevederile a trei articole din Legea privind unele măsuri pentru asigurarea transparenței în exercitarea demnităților publice, a funcțiilor publice și în mediul de afaceri, prevenirea și sancționarea corupției (Legea nr. 161/2003).

 

* Foto generică: @Ștefan Cenan via Primăria Bogdan Vodă

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here