BAIA MARE – Municipalitatea cumpără cu 27.000 de euro 16 tone de vopsea pentru trecerile de pietoni, pentru marcaje într-un „nou concept” al primarului Cătălin Cherecheș

0
815
Cătălin Cherecheș, primarul Băii Mari - „Vopsește... românește”

MARCAJE. Gospodari edilii, este? A-nceput primăvara, curățenie, toaletăm verzituri, măturăm, plombăm, asfaltăm… Gospodari. Frumos! Stați așa, c-am zis de asfaltări (vă spunem imediat, într-un alt text, cât se scoate din pușculița municipiului Baia Mare pentru această faptă vitejească). Păi, dac-am zis de asfaltări, trebuie refăcute și trecerile de pietoni, logic.

 

Dar nu orice treceri de pietoni, ci colorate-n trei nuanțe și o non-culoare, ca într-o adevărată capitală a tineretului, ca-ntr-un adevărat oraș de învingători (marcă-nregistrată Cătălin Cherecheș, primar). Așa că, public, oficial, ni se spune că „în acest an marcajele rutiere ocupă un loc important pe agenda administrației locale băimărene”. Îi bine, zic eu, orice loc important fiind important, dar să vedem cât de important, iar apoi cât costă (asta nu vi s-a spus, dar îndreptăm noi, aici, la 2mnews, această scăpare voluntară).

 

În preambul, însă, dăm cuvântul primarului Băii Mari, Cătălin Cherecheș: “Simultan cu demararea reparațiilor curente și capitale la drumuri, a început și marcarea străzilor într-un nou concept pe care după ani de zile de luptă de convingere am reușit să îl impun. Respectiv stațiile de autobuz mari, în număr de aproape 70, vor fi vopsite integral cu culoarea galbenă, locurile de parcare rezervate persoanelor cu dizabilități vor fi vopsite integral în albastru, iar la bordură se va trasa o linie albă de delimitare continuă sau întreruptă, în funcție de posibilitatea de a parca. Pentru trecerile de pietoni, vopsite în alb și roșu, dar și pentru suprafețele vopsite integral menționate mai sus se va utiliza o altă vopsea, sau concentrație, respectiv tehnologie de aplicare astfel încât să nu mai existe problema derapajelor și a alunecării”.

 

Cromatic e așa: alb, roșu, galben și albastru. Frumos, nu? Financiar? A, păi să vedem: se achiziționează peste 16,5 tone de vopsea și diluantul aferent (că suntem economi, avem grijă de banu public, lungim cu diluant să nu facă scoarță). Pentru vopsea plătim peste 27.000 de euro (aproape 127.000 de lei) – o cumpărăm taman din Târgoviște (jud. Dâmbovița), de la Swarco Vicas. După ce-o cumpărăm, ce facem cu ea? O avem, asta facem cu ea. Având-o, trebuie s-o dăm cuiva s-o întindă (pe bani, desigur, că vedeți și dumneavoastră cum stă treba cu voluntariatul în sistemul economic privat…) pe drumul atât de frumos asfaltat de asocierea de firme ARL Cluj – Construrom (firma lui Zoicaș) – Nord Vest Infrastructură și Servicii (firma lui Baltă).

 

Dacă mai aveți puțintică răbdare, vă spunem și cât deversăm pentru asfaltarea de primăvară în primă fază.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here