SOLUȚIE – Soția primarului Cherecheș este urmărită penal pentru complictate la dare de mită, iar socrii edilului rămân în arest încă 30 de zile, după ce au încercat să o mituiască pe una din judecătoarele completului de la Cluj

4
2689

PERIPEȚIILE PENALE DE DUPĂ NUNTĂ. Socrii lui Cherecheș, Claudia Gliga și Dorin Petru Gliga, vor rămâne în arest încă 30 de zile (prima pentru dare de mită, al doilea pentru complicitate la dare de mită), după ce au încercat să o mituiască pe una din judecătoarele completului de la Cluj, instanța admițând astăzi, 9 noiembrie 2023, propunerea DNA Cluj. De asemenea, în această speță, soția primarului Cherecheș, Denisa Tabita Cherecheș, este urmărită penal pentru complictate la dare de mită.

 

Potrivit DNA, Claudia Gliga (care deține o mică firmă prin care coordonează o cofetărie din Piața Victoriei din Târgu Mureș, Elen’s Coffee) a promis mamei judecătorului Georgiana Rodica Fărcaș-Hîngan 100.000 de euro (disimulați prin achiziția unui stand dintr-o piață a urbei), codificat “prăjituri”, dacă aceasta ar fi de acord să soluționeze apelul primarului Cherecheș cu o sentință mai blândă, respectiv achitarea. Mama judecătorului și judecătorul Fărcaș-Hîngan au anunțat DNA, iar în 8 noiembrie 2023 s-a realizat flagrantul, într-un restaurant din Iulius Mall din Cluj-Napoca soacra lui Cherecheș înmânându-i mamei judecătoarei prima tranșă, de 50.000 de euro, drept mită pentru soluționarea apelului în favoarea edilului.

 

În contextul acestui caz, judecătorul Georgiana Rodica Fărcaș-Hângan a formulat o cerere de abținere în dosarul apelului primarului Cherecheș, însă astăzi aceasta a fost respinsă de Curtea de Apel Cluj, ceea ce înseamnă că apelul va fi judecat de același complet, format din judecătorii Georgiana Rodica Fărcaș-Hângan și Monica Șortan.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

4 COMENTARII

  1. ceilalti din complet au fost #inbunati # sa dea o solutie blanda pentru acest hot de bani publici au laut banul si acum trebuia sa retuneze banii inapoi!

  2. Da acuma, dacă plecați toți la pușcărie, pe mămica în grija cui o lași ? Sau vei construi un azil doar pentru ea ? Hai Kake, mai ai timp să treci un PUZ pentru azil.

  3. Totul e gandit, nu mergi la un judecator cu 100 de mii de euro, aia sunt bani de parfum pentru un an, nu bani pentru care sa isi puna slujba in pericol, ce se intampla acuma e o mascarada gandita … mie personal mi se pare de neconceput ca o tara intraga sa se uite la minciunile lui Chereches in ziare si la tv, cum ca el nu stie, nu a facut … cat de prosti ne crede oare – nunta si totul, fac parte din plan, stati linistiti …

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here