DECIZIE – Judecătoarea care trebuia mituită de socrii lui Cherecheș s-a recuzat, dar cererea sa a fost respinsă: completul de doi judecători rămâne în aceeași formulă, dar NU va pronunța sentința în 24 noiembrie

13
21326

EXPLICAȚII PE ÎNȚELESUL TUTUROR. … această scriere este o reacție (explicativă) la poeziile” induse în spațiul public de numeroase persoane, erijate în cunoscătoare, pe baza unor zvonistici și interpretări personale, care au emis supoziții cu pretenții de adevăr. Mai exact, este vorba despre zvonul privind reluarea de la ZERO a apelului primarului municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, pe considerent că una dintre cele două judecătoare din complet nu ar mai fi compatibilă să soluționeze dosarul, după ce ar fi devenit martor-denunțător în urma încercării mituirii sale de socrii lui Cherecheș. Să vedem care este adevărul…

 

Judecătoarea Georgiana Rodica Fărcaș-Hîngan, cea pe care socrii primarului Cherecheș au încercat s-o mituiască cu 100.000 euro pentru a-i aplica edilului o sentință cu suspendare, a formulat o declarație de abținere în soluționarea apelului la procesul în care Cherecheș a fost condamnat în primă fază procesuală la 5 ani de închisoare cu executare pentru luare de mită.

 

În urmă cu puține momente, această declarație de abținere a judecătorului Fărcaș-Hîngan a fost respinsă. Hotărârea este definitivă (fără cale de atac). În urma deciziei de astăzi, completul de doi judecători desemnat să soluționeze apelul lui Cherecheș la sentința de 5 ani de închisoare va rămâne neschimbat. Procesul este oricum încheiat din 19 octombrie 2023, completul format din judecătorii Monica Șortan și Georgiana Rodica Fărcaș-Hîngan stabilind ziua de 24 noiembrie 2023 pentru deliberarea, redactarea și pronunțarea hotărârii.

 

Așadar, completul rămâne în aceeași formulă, însă… cel mai probabil nu va pronunța soluția definitivă în 24 noiembrie 2023, la termenul respectiv fiind deja înscrisă soluția: Amână cauza. Implicit, la 24 noiembrie se va stabili un nou termen de pronunțare.

 

… acum sper că toată lumea poate dormi liniștită.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

13 COMENTARII

  1. Cine îl cunoaște pe Cherecheș știe ca este cel mai pervers om din România. Începând cu alegerile unde ii infunda pe liderii țiganilor pentru voturi și terminând în cârdășia lui Băsescu și Udrea. Dacă pleacă afara nu-l mai vedeți. Are milioane de euro puse deoparte.

    • Domnule Constantin GURA TARGULUI ADEVAR GRAIESTE (de prin localuri adunate). La 46.000.000 euro in conturi din Germania si Austria le spuneti cateva milioane de euro ?? La 127 apartamente (pe numele unor prepusi) inchiriate, cum le spunem ?? La 14 terenuri centrale (cel mai mic 7arii) cum le spunem ?? La vreo 3,5 kg de lingourele de aur cum le spunem ?? Ca actionar mascat in 32 de afaceri ce mai spunem ?? La casa de 580mp din Italia si cele 4 apartamente din centrul Vienei cum le numim ?? Toate acestea bine ferecate si pazite de mama omida impreuna cu beizadeaua. A fi pervers tine de educatie dar cereches este o hiena corcita cu un sacal. O hidra cu 3 capete cu comportament cameleonic, fals si manipulator. Pentru orasul captiv cereches a fost un vis urat si un nor toxic care ne-a sufoca financiar an de an. CURIOS DE DUBIOS !!! Oameni simpli din gura in gura prin viu grai au aflat cele de mai sun dar institutiile abilitate, platite din banu public nu au ochi nu au urechi !!! DUBIOS DE CURIOS

  2. No să se pronunțe….va invoca probleme medicale judecătoarea….iar procesul se va lua de la zero…punem pariu….nu mai acoperiți cu minciuni….lăsa-ți adevărul…la suprafață că se vede…

  3. Haitele polittice hacuiesc bugetui de stat pein diferute forme jaf la drumul mare iar hotii sunt iertati de confiscarea banilor furati ….jistitia este mana in mana cu hotid bani publici!

  4. Reintroducerea pedepsei cu moartea e unica solutie pentru a scapa Tara asta de astfel de nenorociti si de hoti care au distrus-o din 89 incoace. Indivizii astia aunt foarte norocosi ca nu sunt contemporani cu Vlad.

  5. Acestui personaj ii lipseste ceva elementar…bunul simt.
    La cat rau a facut acestui oras prin prestatia si scandalurile mizerabile va trece multa apa pe Sasar pana sa ne ridicam capul in lume.
    O demisie de ONOARE…este greu de cerut unui astfel de personaj dar sper ca poate in al doișpelea ceas cineva il va convinge sa ne lase in pace. Intr-un fel sau altul.
    SILĂ!!!

  6. Perfect! Pe 24 amână pronunțarea, pe 27 îi expiră controlul judiciar după care poate să plece liniștit în Italia să se trateze de stres postmarital. Se mai întoarce de acolo, odată cu Iorgulescu junior. Vorba unora „singurul care scapă la final, e kake”!

  7. Oricum, dacă inculpatul scapă, inFUNDadu-si nevasta si soacra, scenariul 1 este unul demn de studiat in Facultățile de Drept…. Iar Kake (sau mai bine spus cine l-a învățat) merită premiul Nobel.

    Seminarul 1, anul IV, Drept Penal:
    „Cum să „forțezi” un magistrat să nu mai aibă drept de pronunțare intr-o sentință scadenta in 2 săptămâni „

  8. Dormim liniștit… Acum sunt 2 variante:

    1. Toată schema mizerabilă a fost pusă la cale tocmai pentru ca judecătoarea (nevoită să intre in ,,joc”, ca martor denunțător) să nu mai aibă legitimitate in a se pronunța. Fapt ce este egal cu prescripția.

    In cazul 1, intenția tocmai asta era (Kake pornea de la premiza că judecătoarea va refuza, va face – de nevoie – denunț , cele 2 înfundă pușcăria pt el, iar pe el il doar fix in …) – punct țintit: judecătoarea nu mai are legitimitate

    2. Să fie, „pe bune”, o incercare de mituire, voită, care nu a mers conform planului. Caz in care, sentința, probabil, nu va mai fi de ,,doar” 5 ani. Ci mergând spre 7 ani …

    Aș zice să nu ne îndepărtăm prea ușor de scenariul 1. Unul f plauzibil, având in vedere caracterul inculpatului.

    Semnat, un simplu cititor…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here