ÎNREGISTRARE – Doi foşti deputaţi PNL se ceartă să nu achite ce au mâncat şi au băut la cheful pantagruelic la care a participat şi Alina Gorghiu

3
660

SCANDAL. De 8 ani, de când americanul de origine ucraineană Jan Koum, împreună cu câţiva foşti colegi care demisionaseră de la Yahoo!, a creat aplicaţia WhatsApp (care le permite utilizatorilor de telefonie mobilă să împărtășească gratuit mesaje-text, fotografii, materiale video sau audio, doar pe baza conexiunii la internet), Oceanul a devenit uşor de trecut. Nici nu trebuie să te uzi pentru asta.

 

Cu Dolha, dialog SUA – România pe WhatsApp

 

Mircea Dolha și Alina Gorghiu la cheful pe veresie de la Hotel „Mara”

Târziu, sms. Fostul deputat Mircea Dolha, încă (pentru câteva zile) preşedinte al PNL Maramureş, îmi reproşează că nu i-am cerut părerea în legătură cu articolul „Chef cu notificare de executare silită a PNL Maramureş: au mâncat, au băut, dar n-au plătit„. „Mare om, mare caracter sunteţi. Chiar v-am crezut altfel” (o fi nervos, iritat, înciudat etc., obişnuit cu reproşuri de la genul ăsta de subiecţi, nu răspund). Urmează o rafală scurtă, alte două sms-uri: „Ştiţi bine că eu nu am nicio datorie la Mara, deoarece Mircea Man, cuscrul lui Mihăilă (n.red., Hotelul Mara este în proprietatea familiei Mihăilă), s-a angajat atunci că achită 10.000 (n.red., de lei) şi trebuie să-şi respecte angajamentul. Nici nu am crezut că nu s-a rezolvat.”. Apoi îmi cere dreptul la replică. Sesizez riscurile: poate are insomnii din cauza asta, poate-şi strică tastele telefonului. Îi scriu că-l sun dimineaţă şi că factura nu e de 10.000 de lei, ci de 26.000 lei (în fapt, 17.000 lei plus penalităţi de 0,5%, conform contractului pe care l-a semnat chiar Dolha – trecuseră peste 3 luni de la cheful rămas neplătit).

 

Alt sms, îmi spune ceea ce ştiam. E în SUA şi să-i trimit întrebările pe WhatsApp. Bonus, o lămurire: „Rest de plată e 9.000 şi ceva (de lei), adică partea lui M. Man – mai puţin cu câteva sute decât 10.000 (de lei). Alte cheltuieli pe anul trecut nu avem, că am achitat tot”. Ei, ce-s câteva sute, acolo… Doar n-o să ne-ncurcăm cu astea. În fine, dialogul se mută pe aplicaţia lui Koum. Nu înainte de a-mi reproşa (din nou 🙂 că i-am făcut „un rău gratuit, nu sunt vinovat” şi mă ameninţă că „o să procedez în consecinţă după ce revin acasă”.

 

Să mergem pe WhatsApp. Trimit întrebările. Dacă tot nu mă lasă să mă uit la un film şi dacă tot pluteşte în aerul american stresul, zic să fie reciproc, aşa că adresez mai multe întrebări (care au făcut/fac obiectul şi altor articole) – vă dezvălui ceea ce are legătură cu subiectul dezvoltat în articolul de faţă. „Mâine dimineaţă o să primesc (n.red., lămuriri privind) ce s-a întâmplat cu restul de achitat la Mara şi o să vă dau drept la replică, deoarece nu am nicio vină şi chiar nu ştiam că a mai rămas ceva de plată”.

 

Pentru că deja discuţia devine repetitivă, o încheiem. Îi spun că îi voi publica lămuririle şi că nu-i acord niciun drept la replică, articolul fiind scris profesionist şi nu consider că-l culpabilizează eronat – remember: în articolul respectiv se menţionează că s-a semnat un contract, de către Mircea Dolha, s-a băut, s-a mâncat şi nu s-a plătit, iar, după trei luni de aşteptare cu ochii la soare, patronii hotelului au procedat conform legii pentru recuperarea prejudiciului, emiţând, printr-un cabinet de avocatură, o notificare de executare silită a PNL Maramureş.

 

Reacţia lui Man: „E nebun, e nebun, e ne-bun!”

 

Fostul deputat Mircea Man (şi fost copreşedinte al PNL Maramureş), acuzat de fostul deputat Mircea Dolha (şi, peste câteva zile, fost preşedinte PNL Maramureş) că este singurul vinovat pentru situaţia în care s-a ajuns, a declarat că acuzatorul său… e nebun.

 

Mircea Man, fost copreședinte PNL Maramureș

„Nu ştiu de nicio notificare (n.red., de executare silită pentru neplata facturii de la Balul liberalilor 2016), eu mi-am dat demisia, nu mai am nicio treabă acolo. Dolha e nebun. Îi nebun. Îi ne-bun! Mai mult nu pot să spun… El face balul, el face toată aia, el face invitaţiile, merge şi comandă. N-am nicio treabă. El se leagă de o singură chestie: că suntem rudenii (n.red., Mircea Man şi familia Mihăilă, proprietarii Hotelului „Mara”, sunt cuscri), dar nu facem noi afaceri împreună cu cuscra. N-am nicio treabă, n-am comandat nimic, n-am zis nimic. Vă rog să-l întrebaţi pe senatorul Paşca (n.red., Liviu Titus Paşca, la acea vreme senator PNL) dacă nu i-a cerut, de faţă cu mine, să plătească el. Paşca n-a vrut să plătească, după aia a venit la mine, să plătesc eu. N-am vrut să plătesc şi i-am spus: Măi Mircea, tu ai greşit. Înainte de bal… Dar mai mult, colegii, când le-am zis: Hai, mă, să facem un efort toţi. Să punem şi să încheiem socoteala. Colegii mi-au spus că au dat deja, numai că banii nu s-au regăsit. Şi după aia, Mircea (n.red., Dolha) a cerşit, a umblat pe la toată lumea să plătească. Ba pe mine, ba pe Paşca, ba pe care cum l-a prins pe interval. Deci, n-am niciun angajament!”, a declarat fostul deputat Mircea Man, fost copreşedinte al PNL.

 

Tot Man, sub imperiul indignării că a fost acuzat de Dolha că datoria neplătită e în sarcina lui, a mărturisit că „chiolhanurile de partid” au devenit o practică de când Dolha a ajuns preşedintele PNL Maramureş. „Am spus public asta… Mircea (n.red., Dolha), după fiecare şedinţă de Birou Permanent ne chema la un restaurant. Prima dată am zis că, mă rog, are o nouă funcţie (n.red., de preşedinte), dă şi el un pahar de şampanie. Dar el dădea (n.red., o masă la restaurant) după fiecare şedinţă. Şi i-am spus: Uite, eu am fost preşedinte o grămadă de ani, dar nu mi-am putut permite aşa ceva”, a dezvăluit Mircea Man.

 

Tot fostul deputat Man a subliniat un fapt: „Din păcate, nu e numai factura aia (n.red., emisă de Hotelul „Mara”), că a luat facturile cu el şi a fugit cu ele. Nu ştiu cum crede că le rezolvă, că se cumulează penalizări.”.

 

În aparenţă, aici ar trebui să se închidă cercul. Subiect documentat, executat, epuizat. Ceva (mai exact cineva, nu pot să vă mint) 🙂 îmi spune, însă, că vom reveni cu altă picanterie din lumea politicienilor care beau, mănâncă şi nu vor să plătească.

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

3 COMENTARII

  1. la amandoi merita sa le crapi capul cu fierul de calcat. vorbesc de nijte sume,parca ar vorbi de bani de seminte sau de acadele. sa va luati lumanari de toti banii aia ma,ca altii nu au ce manca,nu au medicamente,nu au haine,o locuinta ,nimic si voi va lafaiti

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here