PROCES – Cherecheş a recuzat judecătoarea şi a cerut să fie lăsat să-şi exercite funcţia de primar

0
337
Cătălin Cherecheș (foto: someseanul.ro)

CERERI. În cel mai recent termen al procesului de fond în care primarul ales al Băii Mari, Cătălin Cherecheş, este judecat pentru luare de mită în formă continuată, instanţa a rămas în pronunţare în privinţa a două cereri înaintate de avocatul Călin Budiştean, care-l reprezintă pe Cherecheş.

 

Acesta a cerut recuzarea judecătoarei Ioana Nora Boiciuc, care s-a pronunţat, din postură de judecător de drepturi şi libertăţi, pe interceptările efectuate în dosarul „EMaramureş”, aprobând 10 autorizaţii de supraveghere tehnică. Cererea a fost respinsă de Tribunalul Cluj („Respinge ca neîntemeiată cererea de recuzare a doamnei judecător I.N.B., cerere formulată de apărătorul ales al inculpatului C. C. În baza art. 275 alin. 2 Cod procedură penală, obligă pe inculpat la plata în favoarea statului a sumei de 100 de lei reprezentând cheltuieli judiciare. Definitivă. Pronunțată în ședință publică, astăzi, 26.01.2017”).

 

Procurorul DNA (Ionuţ Vasile) a contestat cererea, precizând că dosarul în care s-au aprobat intereptări nu are legatură cu cel aflat pe rol. O altă cerere a apărătorului lui Cherecheş a fost eliminarea interdicţiei clientului său de a-şi exercita funcţia de primar.

 

La acest ultim termen a fost prezent şi denunţătorul lui Cherecheş, Cristian Şpan. Cererea de recuzare va fi judecată de un alt judecător de la Tribunalul Cluj -, soluţiile celor două cereri urmând să fie comunicate, cel mai probabil, în cursul zilei de astăzi.

 

În 20 mai 1016, Cătălin Cherecheş a fost trimis în judecată de DNA pentru luare de mită în formă continuată, fiind acuzat că a primit de la Cristian Şpan, preşedintele Fotbal Club Municipal Baia Mare, mai multe sume de bani pentru a semna subvenţii financiare pentru clubul de fotbal. Cherecheş a fost încarcerat la Penitenciarul Gherla, însă ulterior a fost eliberat condiționat.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here