PROCES – Cherecheş a recuzat judecătoarea şi a cerut să fie lăsat să-şi exercite funcţia de primar

0
206
Cătălin Cherecheș (foto: someseanul.ro)

CERERI. În cel mai recent termen al procesului de fond în care primarul ales al Băii Mari, Cătălin Cherecheş, este judecat pentru luare de mită în formă continuată, instanţa a rămas în pronunţare în privinţa a două cereri înaintate de avocatul Călin Budiştean, care-l reprezintă pe Cherecheş.

 

Acesta a cerut recuzarea judecătoarei Ioana Nora Boiciuc, care s-a pronunţat, din postură de judecător de drepturi şi libertăţi, pe interceptările efectuate în dosarul „EMaramureş”, aprobând 10 autorizaţii de supraveghere tehnică. Cererea a fost respinsă de Tribunalul Cluj („Respinge ca neîntemeiată cererea de recuzare a doamnei judecător I.N.B., cerere formulată de apărătorul ales al inculpatului C. C. În baza art. 275 alin. 2 Cod procedură penală, obligă pe inculpat la plata în favoarea statului a sumei de 100 de lei reprezentând cheltuieli judiciare. Definitivă. Pronunțată în ședință publică, astăzi, 26.01.2017”).

 

Procurorul DNA (Ionuţ Vasile) a contestat cererea, precizând că dosarul în care s-au aprobat intereptări nu are legatură cu cel aflat pe rol. O altă cerere a apărătorului lui Cherecheş a fost eliminarea interdicţiei clientului său de a-şi exercita funcţia de primar.

 

La acest ultim termen a fost prezent şi denunţătorul lui Cherecheş, Cristian Şpan. Cererea de recuzare va fi judecată de un alt judecător de la Tribunalul Cluj -, soluţiile celor două cereri urmând să fie comunicate, cel mai probabil, în cursul zilei de astăzi.

 

În 20 mai 1016, Cătălin Cherecheş a fost trimis în judecată de DNA pentru luare de mită în formă continuată, fiind acuzat că a primit de la Cristian Şpan, preşedintele Fotbal Club Municipal Baia Mare, mai multe sume de bani pentru a semna subvenţii financiare pentru clubul de fotbal. Cherecheş a fost încarcerat la Penitenciarul Gherla, însă ulterior a fost eliberat condiționat.

 

2mnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ