INIȚIATIVĂ LEGISLATIVĂ – Deputatul USRPLUS Brian Cristian, despre servicii medicale mai bune în zonele defavorizate

0
109

SĂNĂTATEA CETĂȚENILOR. Un pas înainte pentru sănătatea publică din mediul rural. Proiectul USR care aduce medicii mai aproape de românii din zonele defavorizate a fost adoptat în Parlament.

 

Satul românesc se confruntă cu o mare criză de personal medical: există doar 3 medici pentru fiecare 1.000 de locuitori, de 3 ori mai puțini decât media europeană. Oamenii nu au acces la servicii medicale și la educație în sănătate din cauza izolării geografice, a imposibilității de a-și plăti un drum la spital sau, pur și simplu, pentru că nu au niciun ajutor din partea nimănui.

 

Aceste lucruri duc la o mulțime de probleme, chiar tragedii: boli nedepistate la timp, acces greoi la servicii de spitalizare, suferință și morți evitabile.

 

Proiectului de lege pentru asistență medicală mobilă, depus de deputatul USRPLUS, Tudor Pop, vine cu o mulțime de beneficii atât pentru pacienți, cât și pentru medici, dar cel mai important lucru pe care-l schimbă este că va ușura accesul oamenilor la controale periodice generale și de specialitate, la servicii de prevenție și de screening pentru cel mai des întâlnite boli.

 

Caravana medicală este una dintre puținele metode eficiente prin care pot fi ajutați acești oameni. Prin adoptarea proiectului de lege, oamenii chiar și din cele mai izolate și defavorizate zone ale României vor putea beneficia de atenția și de grija unui medic.

 

Biroul parlamentar al deputatului Brian Cristian



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here