PERFORMANȚĂ – La doar 18 ani, tânărul pugilist maramureșean Samuel Roman a devenit campion național la Seniori U22

0
1542

BOX – CAMPIONATELE NAȚIONALE. Tânărul pugilist maramureșean Samuel Gabriel Roman (18 ani), originar din Sighetu Marmației, acum sportiv al CSȘ 2 Baia Mare, a câștigat titlul de campion național la categoria ușoară (63,5 kg) la Campionatul Naţional de Box Masculin pentru Seniori Under 22.

 

Competiția, deschisă tinerilor cu vârste cuprinse între 18 și 21 de ani, s-a desfășurat la Brașov, iar Roman, campion național de juniori în 2019, s-a încadrat la limita de jos a vârstei care-i permitea să participe la un campionat desfășurat „după regulile celor mari, fără cască de protecție, ca la profesioniști”.

 

Samuel Roman (foto mic dreapta) este încă elev la Liceul „Anghel Saligny” din Baia Mare (în clasa a XII-a) și este legitimat la CSȘ 2 Baia Mare, fiind antrenat de Claudiu Râșco – multiplu campion național, dublu medaliat la Campionatele Europene, medaliat la Campionatul Mondial, de trei ori consecutiv desemnat cel mai bun boxer român, în perioada 1997-1999 – și Bogdan Bota (pe care-i numește, cu respect, “Familia mea”).

Pe ringul de la Brașov, acolo unde s-au decis cei 13 tineri campioni ai României, sigheteanul Samuel Roman i-a învins, rând pe rând, pe Sandor Lörincz (Regaz Miercurea Ciuc) – victorie prin KO în repriza a 2-a -, Marian Ionuț Radu (SCM Bacău) – victorie la puncte – și, în finala pentru aur, pe Mihai Laurențiu Văduva (CSM Craiova, vâlcean de origine, campionul en-titre al categoriei, sportiv antrenat de Sorin „Pantera” Tănăsie și care a anunțat că se pregătește să treacă la profesionism) – victorie la puncte.

 

… restul, folosind un clișeu, e istorie: prima treaptă a podiumului, medalia de aur, tricoul de campion național. Însă după acest clișeu e atât de multă muncă și atâtea renunțări încât cei neimplicați pot doar să le bănuiască, iar cei implicați să și le asume. Acum, rațiunea spune că pentru Samuel Roman ar trebui să urmeze și convocarea la lotul național.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here