INIȚIATIVĂ – Femeile liberale din Maramureș încep astăzi campania de prevenție a cancerului la sân

0
219

CAMPANIE DE INFORMARE. Organizația Femeilor Liberale din Maramureș se implică într-o amplă campanie de informare, conștientizare și prevenție a cancerului mamar, în condițiile în care circa 80% din cazuri sunt depistate în fază avansată și doar 20% în fază incipientă.

 

Campania de informare și prevenție începe miercuri, 9 octombrie, și se va desfășura timp de trei zile în Baia Mare, Baia Sprie, Sighetu Marmației,Târgu Lăpuș, Rogoz, Cicărlău, Seini, Petrova, Rona de Jos și Botiza.

 

,,În cadrul campaniei, vom organiza întâlniri și discuții cu medici, cu asistenți medicali, deoarece informarea femeilor este esențială în prevenția cancerului la sân. Femeile vor fi încurajate să se prezinte anual la un consult de specialitate, pentru că trebuie să recunoaștem, femeile își neglijează adesea sănătatea, fapt confirmat și de datele statistice, care arată că cele mai multe cazuri de cancer la sân sunt depistate în fază avansată. Suntem alături de toate femeile, susținem prevenția și păstrăm speranța”, a declarat Valeria Mirela Brezoczki, președinta OFL Maramureș.

 

 

Campaniile de informare în vederea prevenției cancerului la sân sunt extrem de importante în contextul în care în 2018 au fost depistate circa 9.600 de cazuri, iar 3.300 din acestea au fost mortale.

 

Prin această campanie, Organizația Femeilor Liberale din Maramureș își propune să convingă femeile să meargă la medic constant, astfel încât să poată preveni instalarea bolii și, atunci unde e cazul, să înceapă tratamentul la timp, înainte să fie prea târziu.

 

PNL Maramureș



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here