DISTINCȚIE – Păpușarii băimăreni, premiați la Festivalul Internațional de Animație din Timișoara

0
201

TEATRU DE PĂPUȘI. La începutul acestei luni, secția Păpuși a Teatrului Municipal Baia Mare a participat, cu spectacolul „Petrică și lupul” (regia Iulian Bulancea), la două importante festivaluri internaționale de animație organizate în Timișoara și la Arad, evenimente care au reunit trupe de teatru din România, Moldova, Canada, Japonia, Spania, Grecia, Bulgaria și Ungaria.

 

La Festivalul Internațional de Animație „Sub bagheta lui Merlin” (eveniment aflat la ediția a IV-a), juriul (compus din: Irina Ionescu – critic de teatru, Simona Vintilă – actor și regizor artistic, Maria Cuta Gornic – actor păpușar și regizor artistic, Daniela Silindean – critic de teatru și dr. Petru Silviu Văcărescu – profesor universitar la Facultatea de Muzică și Teatru – Universitatea de Vest) a acordat spectacolului prezentat de păpușarii băimăreni Premiul pentru Interpretare și tehnică de animație.

 

În 18 octombrie 2019, spectacolul „Petrică și lupul” a fost selectat să participe în cadrul Festivalului Internațional al Teatrelor de Păpuși și Marionete „Puck”, organizat de Teatrul de Păpuși „Puck” din Cluj Napoca.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here