SE ÎNTÂMPLĂ ÎN ORAȘ – În Baia Mare, vernisajul expoziției „Obiect subiectiv, motiv obiectiv” a pictorului Dorel Topan

0
858
Dorel Topan

EVENIMENT – ARTĂ. Marți, 6 iunie 2023, de la ora 17.00, la Galeria de Artă a UAP Baia Mare (localizată pe Bulevardul Regele Mihai I nr. 6), are loc vernisajul expoziției „Obiect subiectiv, motiv obiectiv” a pictorului maramureșean Dorel Topan. Expoziția va fi deschisă în perioada 6-20 iunie 2023.

 

La 5 mai 2023, cu ocazia Zilei Artistului Plastic Băimărean – eveniment care marchează momentul întemeierii Școlii Libere de pictură de la Baia Mare, în anul 1896 -, pictorul Dorel Topan a fost desemnat Artistul anului 2023.

 

Pictorul Dorel Topan, care în 10 iunie va împlini 60 de ani, este originar din Sălsig și este absolvent al Universității de Nord Baia Mare – specialitatea pictură (2005) și doctor în Arte plastice (2011 – al Universității de Vest Timişoara, cu teza Dinamica orientărilor estetice în pictura contemporană). Are 15 expoziții personale (în Baia Mare, Cluj-Napoca, Sălsig, București, Bruxelles, New York) și a participat la numeroase expoziții de grup naționale și internaționale.

* Foto: @Dorel Topan FB

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here