STILUL LUI ZETEA – Fostul manager Ștefan Mariș a concurat el cu el și, incredibil!, a câștigat postul de manager pe care, de fapt, îl deținea

1
1593
Ștefan Mariș
Ștefan Mariș

„CONCURS”. În 2016, după ce noua (pe atunci) conducere a Consiliului Județean (CJ) Maramureș, mai exact Gabriel Valer Zetea (președinte) și Doru Dăncuș (vicepreședinte), l-au făcut troacă de porci, acuzându-l de incompetență și dându-l afară pe Ștefan Mariș din postul de manager al Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (CJCPCT) “Liviu Borlan” Maramureș, acum și-au revizuit atitudinea și l-au considerat perfect pentru a-i înmâna un nou mandat.

 

Cine e Mariș

 

Mariș este, practic, cimentat în funcția de șef la Promovarea Culturii Tradiționale (fosta Casă a Creaţiei Populare înființată de comuniști în 1956), împlinind majoratul de când a fost numit politic, în urmă cu 18 (!!!) ani, și de atunci este menținut acolo, tot politic, desigur. Povestea acestui aruncat pe geamul politico-administrativ și intrat pe ușă pentru a fi aruncat iar este demnă de un gag cu Benny Hill, cu amendamentul că Zetea, Dăncuș și Mariș nu-s amuzanți, ci doar niște triști. Să vedem…

 

La începutul mileniului, în anul de grație 2001, un obscur înrolat politic pe pretutindeni oriunde (pe la PDL, PNL) de unde a primit susținere pentru a deveni șef, Ștefan Mariș, fost absent consilier județean și absolvent de Fizică, a fost numit manager la fosta Casă de Creației Populare. La ceva vreme după, intuind că-i trebuie și niscaiva studii în domeniu şi-a luat doctoratul în filosofie, pentru că-i mare filozofie să reziști 18 ani în funcția de șef la Creație Populară.

 

Acum, ia în mână o leafă de 4.825 lei/lună (că are și sporuri de doctorat, de condiții de muncă și de hrană, ca orice funcționar public cu scaun la cap) și, până de curând, avea 16 subalterni, deci nu mare bătaie de cap – de când i s-a pasat și Școala Populară de Artă, are, măcar scriptic, 40.

 

Joaca de-a aruncatul lui Mariș pe geam

 

Zetea & Dăncuș l-au dat afară de două ori și l-au reprimit tot de atâtea. Prima oară l-au mazilit în 2017, când, pentru că Mariș nu vroia nicicum să înțeleagă că dragoste politico-administrativă cu sila nu se poate, nu a demisioant la cerere, cum i s-a ordonat. Așa că Dăncuș, desemnat de Zetea să rezolve ejectarea lui Mariș, a numit o comisia care să evalueze performanțele manageriale ale lui Mariș și să-l arunce pe geam.

 

Din respect pentru trei dintre cei care au făcut parte din comisie, nu mai nominalizez comisia de evaluare, unii dintre aceștia având grave carențe în lectura unui text. În fine, comisia asta i-a executat lui Mariș nota 8, pentru că era necesară minimum nota 8,5 pentru a semna un nou contract de manageriat, așa că Mariș s-a văzut pe făraș. Dar nu s-a dat dus de pe preșul de lângă ușă, a contestat decizia în contencios administrativ și a câștigat repunerea în funcția de șef.

 

 

Zetea a dispus o nouă ejectare, care a intrat în instanță și pe care instituția a câștigat-o prin sentință definitivă și executorie în 22 martie 2019. Deci Mariș era pe făraș, din nou.

 

Numai că

 

… între timp a avut loc Pacea de pe Șincai, așa că Mariș a fost menținut interimar o jumătate de an, până acum când CJ Maramureș a organizat un concurs pentru postul de manager.

 

La concurs, s-a înscris Mariș și atât. A avut emoții, dar a învins, fiind notat cu 9,41 la analiza proiectului de management și cu 9,16 la interviu (aici toți iau 10…), așa că a reușit cu media 9,28 să fie declarat admis în funcția de manager la Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale ”Liviu Borlan” Maramureș, unde tot el era manager. De 18 ani. Anul ăsta, de majorat, îi trimitem un tort. Cu o lumânare sub formă de Dăncuș.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

  1. Domnule Vischi, o analiza a consilierilor vicepresedintilor CJ pe cand? Ce explicatii dati pt Cristi Anghel, fost baschetbalist, fost conf univ, fost primar, fost consilier judetean ajuns consilier al vicelui DD? pentru 4000 de lei in plus fata de restul picurarilor colectate din mediul ONG ? Dar Radu Ardelean, individul cu voce metalica stridenta, presul lui Chereches si butonul masinii de vot din CL? asta ce competente are si cand are program de lucru? ca sa nu mentionam pe ilustrii necunoscuti care-l „consiliaza” pe vicele PMP. Doi vicepresi cu sarcini aproape zero sa aiba fiecare secretara si cate doi consilieri? Hai sictir , 25 mii de lei din buget merg pe clientela politica!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here