PROGRAMUL COMPLET – Patru spectacole în weekend, în Baia Mare

0
1676
„Descompus” - scenă din spectacol

SPECTACOLE – BAIA MARE. La sfârșitul acestei săptămâni, Teatrul Municipal Baia Mare a programat patru spectacole. Vineri, 3 decembrie, de la ora 19.00, în Sala Mare se joacă spectacolul „Descompus”, după texte de Matei Vișniec (coordonator regie: George Olar; scenografia: Mihai Vălu).

 

În distribuție: Andrei Han, Alex Macavei, Mircea Gligor, Larisa Miskolczi, Rodica Pașca, Inna Andriuca, Mădălina Pop, Loredana Maghear. Spectacolul durează 90 minute, iar prețul unui bilet este 20 lei (preț redus: 10 lei).

 

Un spectacol despre uman și dezumanizare, despre noi, aici și acum, un spectacol din categoria atât de rară a Teatrului de Avertisment. Nu de divertisment. De astăzi, Biblioteca umană s-a mutat în orașul nostru. Se mișcă, respiră, trăiește și atrage oameni-cărți, într-un amplu proces de purificare. Odată cu ea, spălătorii de creiere creează spații alveolare și își racolează adepți. În fața lor, oamenii-cărți își deschid sufletul cu candoare, într-un exercițiu sinucigaș de abandon și vulnerabilitate.

 

Sâmbătă, teatru de păpuși

 

Sâmbătă, 4 decembrie, de la ora 10.00 și de la 11.30, la Sala Teatrului de Păpuși, cei mici sunt așteptați la spectacolul Rățușca cea urâtă”, după Hans Christian Andersen, în regia lui Radu Dinulescu și scenografia lui Mihai Vălu.

În distribuție, Liliana Voș, Camelia Blidar Strat, Carmen Bulancea, Ruxandra Lăzărescu, Irina Oțoiu și Vlad Crișan. Spectacolul durează 45 minute, iar prețul unui bilet este 7 lei.

 

Dacă te naști într-o familie de rațe, ce pasăre ești? E întrebarea la care încearcă să răspundă povestea noastră. Clocit de o rață, un ou de lebădă devine faimos. Din coaja lui iese la lumină o rățușcă urâtă, ar spune păsările de curte. Respins, bobocul de rață pleacă în lumea largă.

 

Într-un decor captivant, amintind de stampele japoneze, povestea lui Hans Christian Andersen este transpusă scenic de regizorul Radu Dinulescu cu mult umor, căldură și un ton moralizator.

 

Tot sâmbătă, Arta adulterului

 

Sâmbătă, 4 decembrie, de la ora 19.00, în Sala Mare a Teatrului Municipal, va fi prezentat spectacolul Arta adulterului” de Pierre Chesnot, în regia lui Daniel Vulcu și scenografia lui Mihai Vălu. Spectacolul durează 110 minute (fără pauză), iar prețul unui bilet este 20 lei (preț redus: 10 lei).

În distribuție, actorii Eduard Bîndiu, Inna Andriuca, Sanda Savolszky, Raul Hotcaș, Denisa Blag, Valeriu Doran, Dorin Griguța, Claudia Păunescu, Claudiu Pintican, Diana Podăreanu, Dan Cordea și Andrei Han.

 

“Jean François, regizor de televiziune, și Magalie, soția unui comandant de submarin nuclear, își dau periodic întâlnire în locuința acesteia de la malul mării, care va deveni peste noapte, din rațiuni extraconjugale, Hotel Mimoza. Soția regizorului își face apariția la așa-zisul hotel, pentru a cunoaște locația unde soțul ei își petrece mare parte din timp.

 

Care este arsenalul pregătit spre apărare de cei doi amanți și care e ofensiva în fața pericolului iminent de a fi demascată relația lor? Arta adulterului ne dezvăluie rodul imaginației bogate a infidelilor puși în încurcătură de situații limită, generatoare de momente năucitoare, pline de suspans. Oare minciuna, ridicată la rang de zeu, va salva, în cele din urmă, aparențele? Hotel Mimoza e locul tuturor posibilităților.” – Ana Ilea.

 

Duminică, Emilia în timp de pace și război

 

Duminică, 5 decembrie, de la ora 19.00, în Sala Mare a Teatrului Municipal Baia Mare este programat spectacolul „Emilia în timp de pace și război” de Aldo Nicolaj, în regia artistică a lui Radu Dinulescu.

 

În distribuție, actrițele Diana Podăreanu, Sanda Savolszky, Claudia Păunescu, Wanda Farkaș și Adriana Covaci. Spectacolul durează 90 minute (fără pauză), iar prețul unui bilet este 20 lei (preț redus: 10 lei).

 

Spectacolul prezintă povestea a cinci femei, cinci personaje a căror putere de a înfrunta provocările vieții vine tocmai din inepuizabila lor sensibilitate, empatie, sete de iubire, cruzime tandră și umor.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here