INTERVENȚII – Cel mai tânăr pacient operat în 2019 în Baia Mare, un bebeluș de două săptămâni

0
584

SĂNĂTATE. În primele două luni ale anului 2019, chirurgii Spitalului Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş” din Baia Mare au efectuat 2.062 de intervenţii chirurgicale (unele de urgenţă, pentru traumatisme grave și în situaţii dramatice, când au intervenit echipe multidisciplinare pentru abordarea multiplelor leziuni), cel mai tânăr pacient fiind un beleuș de doar două săptămâni, care avea un sindrom scrotal drept şi hidrocel drept acutizat.

 

Conform coordonatorului Blocului Operator din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş” din Baia Mare, dr. Mihaela Leşe, cel mai vârstnic pacient operat în 2019 are 97 de ani – în acest caz intervenţia fiind realizată de către dr. Radu Dragoș, medic primar ortopedie -, iar intervenția cu cea mai lungă durată (7 ore), a fost un by-pass aortobifemural, efectuată de dr. Alin Hînsa, medic primar chirurgie vasculară.

 

În primele două luni ale anului 2019, au fost 108 intervenții de chirurgie chirurgie infantilă, 67 de chirurgie ginecologie 67; 170 de chirurgie cezariene; 672 de chirugie; 222 de ortopedie; 155 de  urologie; 261 de cistoscopie; 126 de oftalmologie; 76 de chirurgie ORL; 75 de chirurgie vasculară; 73 de neurochirurgie; 38 de chirurgie toracică și 19 de chirurgie BMF.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here