INFRASTRUCTURĂ – Într-o comună de graniță din Maramureș se pregătește construirea a două noi poduri rutiere, o investiție de 3,8 milioane de lei

0
6243

INVESTIȚIE. În comuna maramureșeană Remeți, situată la granița cu Ucraina, administrația locală, controlată de edilul Ivan Claudiu  Brînzanic (UUR), pregătește construirea a două noi poduri rutiere peste cursul de apă Baia. Ambele poduri sunt prevăzute cu deschideri de 10 metri, cu două benzi de circulație și trotuare, partea pietonală fiind delimitată de carosabil cu parapeți de siguranță.

 

Contractul, care a fost introdus în licitație și pentru care se așteaptă ofertele constructorilor până la 24 iulie 2023, este estimat la o valoare de 3,8 milioane de lei (exact: 3.821.566 lei, sumă care include TVA). Podurile peste valea Băii au fost proiectate pe strada Surdic (care se intersectează cu DN19).

 

Demersurile pentru obținerea finanțării necesare acestui obiectiv de investiții (prin Programului Național de Investiţii „Anghel Saligny”) au demarat încă din noiembrie 2021, la acea vreme fiind estimată o sumă de peste 4,65 milioane de lei. Contractul va fi atribuit pe criteriul Cel mai bun raport calitate-preț (unde prețul are o pondere procentuală de 40%, experiența unor experți-cheie de 30%, termenul de finalizare a lucrărilor de 15%, perioada de garanție de 15%), iar lucrările trebuie finalizate într-o perioadă cuprinsă între 2 ani și maximum 3 ani.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here