ÎNCEPE – Kaufland a obținut autorizația de construire a celui de-al patrulea hipermarket din Baia Mare, investiție subevaluată la 21 de milioane de lei

2
9212

KAUFLAND 4 BAIA MARE. Firma Kaufland România SCS, care administrează în țara noastră afacerile lanțului de hipermarketuri ale grupului Schwarz (cel care deține și retailerul de discount Lidl), a primit autorizație de construire a celui de-al patrulea hipermarket din Baia Mare, situat pe strada Vasile Lucaciu nr. 163.

 

Investiția este estimată de beneficiar la 20,86 milioane de lei (suma este voit subevaluată) și include edificarea și dotarea hipermarketului, construcțiile anexe (containerul prefabricat fast-food Imbiss, terasa pentru clienți, amenajările exterioare a incintei (parcarea, spațiile verzi, trotuarele, căile rutiere), racordurile la drumurile publice, totemul, elementele publicitare și împrejmuirea aferentă.

 

La finalul anului trecut, firma a început demolarea clădirilor existente pe terenul pe care dezvoltă proiectul, lucrările (estimate la 1,5 milioane de lei) fiind finalizate.

 

Terenul pe care se dezvoltă cel de-al patrulea hipermarket Kaufland din Baia Mare este situat la ieșirea din oraș spre Tăuții de Sus/Baia Sprie (vis-a-vis de fosta platformă industrială IMUM/IMUAS, pe care în perioada recentă au fost un lung șir de magazine de mobilier – Cressent, Ambient, Naturlich, Lem’s, Q10). Respectivul teren a aparținut firmei Ambient și la finalul anului 2012 a intrat în proprietatea băncii elene Alpha Bank (printr-o subsidiară din România a firmei cipriote AGI RRE Participations 1 Limited) – firma Ambient era datoare la Alpha Bank, iar tranzacția s-a făcut cu condiția ca Ambient să mai poată funcționa în magazinele vândute încă 5 ani (în martie 2021 Ambient a intrat în faliment), care a vândut-o grupului Schwarz.

 

Kaufland a intrat pe piața de retail din Baia Mare în 16 martie 2006 când a inaugurat primul hipermarket, pe strada George Coșbuc nr. 38, o investiție de 8 milioane de euro, iar în decembrie 2009 a dechis al doilea hipermarket al său din oraș, în cartierul Vasile Alecsandri, pe Bulevardul Unirii nr. 21A, o investiție de 8,5 milioane de euro. Cea mai recentă inaugurare a unui hipermarket Kaufland în Baia Mare a avut loc anul trecut, la 10 august 2022, când a fost deschis cel de-al treilea hipermaket pe care Kaufland îl deține în Baia Mare, cel situat pe Bd. București nr. 100, investiție de 35,5 milioane de lei.

* Foto generică

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

2 COMENTARII

  1. Nu inteleg de ce mai puneti imagini in text, daca nu se pot deschide sau vedea la o rezolutie decenta. Ce-i acolo?

    Aveti impresia foarte gresita ca metoda de protectie aleasa poate impiedica pe cineva sa va copieze textele din pagina.
    Ce face in schimb e sa scada utilizabilitatea (vezi usability) si sa ma faca sa nu mai deschid siteul pe viitor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here