ÎN AȘTEPTARE – Termenul de depunere a ofertelor pentru gazoductul din Maramureșul voievodal, prelungit cu 11 zile

1
887

GAZODUCT MARAMUREȘ. Termenul de depunere a ofertelor pentru realizarea conductei de transport gaze naturale pe direcția Sighetu Marmației – Vișeu de Sus – Borșa, lucrare estimată la o valoare maximă de peste 27 de milioane de euro (sumă care include TVA), a fost prelungit de Societatea Națională de Transport Gaze Naturale Transgaz SA Mediaș cu 11 zile, astăzi, 1 februarie 2021, până la ora 15.00, fiind ultima zi în care potențialii contractori își pot depune ofertele (termenul inițial, anunțat la introducerea lucrării în licitație publică, a fost 22 ianuarie 2021).

 

Contractul, estimat la peste 111 milioane de lei + TVA (exact: 111.251.567,07 lei + TVA, suma curprinzând și rezervele de implementare), va trebui finalizat în 3 ani (36 de luni), însă durata de execuție a lucrărilor, după atribuirea contractului, a fost stabilită la 1 an și jumătate (18 luni).

 

Finanțarea realizării gazoductului din Maramureșul voievodal vine exclusiv de la firma de stat Transgaz, care în septembrie 2019, și-a făcut publică strategia (prin directorul Departamentului de Proiectare şi Cercetare al Transgaz, Mihai Leontin Leahu) ca gazoductul din Maramureșul voievodal să se lege cu gazoductul Câmpulung Moldovenesc – Vatra Dornei, prin realizarea unei conducte Borșa – Vatra Dornei.

 

Liviu DAMIANATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here