IMPAS – Nimeni nu vrea sau nu poate să fie secretar al judeţului Maramureş şi cine e agreat să preia funcţia

2
886
Consiliul Județean Maramureș în ședință

FAPT. În această primăvară se împlinesc 2 ani de când judeţul Maramureş nu are secretar, funcţie extrem de importantă la nivelul conducerii administrative judeţene – secretarul judeţului fiind cel care acreditează legalitatea hotărârilor luate de plenul Consiliului Judeţean (CJ) Maramureş.

 

Funcţia e vacantă din 2015, după pensionarea lui Dumitru Dumuţa, întârziată nelegal (conform unei decizii a Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici – ANFP) de fostul preşedinte al CJ Maramureş, Zamfir Flore Ciceu. Când, la presiunele presei, această pensionare a fost activată, în funcţia de secretar al judeţului a fost delegat, în aprilie 2015, cu titlu interimar, Ioan Dragoş, director executiv al Direcţiei Juridice şi Administraţie Publică.

 

Ioan Dragoș

Dragoş şi-a început cariera juridică în 1980, după ce a absolvit Facultatea de Drept din Sibiu, fiind angajat ca secretar al comunei Satulung. În 1988, a fost transferat la Consiliul Popular judeţean Maramureş şi în perioada 1992-1994 a fost secretar al municipiului Baia Mare. Din ’94 s-a mutat „peste drum”, la CJ Maramureş, unde a fost şef al serviciului de coordonare a activităţii autorităţilor locale, iar apoi director executiv adjunct şi director executiv al Direcţiei Juridice şi Administraţie Publică.

 

Postul nu a fost scos la concurs pe durata mandatului de preşedinte CJ al lui Ciceu, primul concurs fiind organizat în 10 noiembrie 2016, de ANFP. Numai că unicul candidat înscris la concurs nu a fost declarat admis.

 

„La concursul pentru funcţia de secretar al judeţului Maramureş, din luna noiembrie 2016, organizat la Bucureşti de ANFP, s-a înscris un singur candidat, nu din Maramureş, care, din câte am înţeles, a luat proba scrisă şi a căzut la proba orală. Eu aş vrea cât de repede să aibă loc un nou concurs. Noi am transmis deja adrese ANFP, pentru că sunt interesat să stabilizăm pe funcţia de secretar al judeţului o persoană care să vrea să muncească efectiv în acest domeniu. Domnul Dragoş, care este numit cu titlu interimar, nu-şi doreşte această funcţie. Ne dorim o persoană care să vrea să facă carieră în această poziţie”, a declarat, pentru 2mnews, Gabriel Zetea, preşedintele CJ Maramureş.

 

Candidaţii pentru ocuparea funcţiei publice de conducere vacante de secretar al judeţului Maramureş trebuie să îndeplinească următoarele condiţii: studii universitare de licenţă absolvite cu diplomă, respectiv studii superioare de lungă durată, absolvite cu diplomă de licenţă sau echivalentă în ştiinţe juridice sau administrative; vechime în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei publice: minimum 3 ani; studii de master sau postuniversitare absolvite în domeniul administraţiei publice, management sau în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei publice, în condiţiile legii.

 

Conform unor surse informate ale 2mnews, persoana agreată să „câştige” postul de secretar al judeţului Maramureş este Aurica Todoran, fosta şefă a departamentului juridic al Instituţiei Prefectului, fostă secretar a municipiului Baia Mare, acum reprezentanta Autorităţii Electorale Permanente – preşedinta Biroului Electoral Maramureş.

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

2 COMENTARII

  1. NIMIC MAI NEADEVARAT. POSTUL NU S-A DORIT A FI OCUPAT. SURPRIZA A FOST CA RESPECTIVUL CANDIDAT ERA DIN JUD. OLT, IAR MANDRIA LOCALA AR FI FOST GRAV SIFONATA. EXEMPLIFICARE; :CARE ESTE MOTIVATIA PENTRU A CANDIDA LA UN POST IN MARAMURES?(INTERVIU) ASTEPT CU NERABDARE URMATORUL CONCURS . AR TREBUI SA FIE IN IUNIE,SAU FACETI CONCURS DE PROMOVARE?

    • NIMIC MAI NEADEVARAT. POSTUL NU S-A DORIT A FI OCUPAT .CONCURSUL A FOST ORGANIZAT DOAR PENTRU A SE ;BIFA ; O OBLIGATIE LEGALA A INSTITUTIEI.O DISCUTIE CU MEMBRII COMISIEI CARE AU REPREZENTAT CONS. JUD. MARAMURES CRED CA AR FI FOST EDIFICATOARE IN ACEST SENS. ACCEPTAREA UNUI CANDIDAT DIN JUD. OLT PROBABIL CA AR FI :SIFONAT ; MANDRIA LOCALA .DESI AVEAM SEMNALE IN ACEST SENS , AM SPERAT CA MARAMURESENII , CHIAR PSD-ISTI, NU AU AJUNS LA ;PERFORMANTELE ; CELOR DIN OLT SI TELEORMAN; SE PARE CA M-AM INSELAT. ASTEPT CU MARE INTERES DLE. PRESEDINTE CONCURSUL DIN IUNIE -IULIE SI VOM MAI VEDEA, CHIAR SI IN SITUATIA UNUI CANDIDAT SUSTINUT LA NIVEL LOCAL.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here