IDENTITĂȚI – Cine sunt cei trei maramureșeni arestați în weekend de DIICOT pentru trafic de droguri: au fost ridicate 53 kilograme canabis și „cristal” (drog de mare risc)

0
1368

TRAFIC DE DROGURI. Sâmbătă, 16 decembrie 2023, și duminică, 17 decembrie 2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) – Biroul Teritorial Maramureș au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a 3 inculpați, Paul Bogdan Ionuț Sabou, Nicolae Ioan Bîrșe și Andrei Cătălin Cirțiu, cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de  trafic de droguri de risc și mare risc. Duminică, 17 decembrie, magistratul de drepturi și libertăți a Tribunalului Maramureș a admis propunerea DIICOT Maramureş, dispunând arestarea preventivă a celor 3 inculpați pe o perioadă de 30 de zile (până în 15 ianuarie 2024, inclusiv).

 

Doi dintre inculpați au fost prinși în flagrant sâmbătă, în timp ce dețineau, într-o locuință închiriată,  aproximativ 700 grame canabis (drog de risc) destinat comercializării către consumatori de pe raza județului Maramureș. În urma cercetărilor procurorii DIICOT au reținut faptul că în perioada mai-decembrie 2023 aceștia au procurat, deținut, intermediat sau comercializat direct cristal (3-CMC, drog de mare risc) și canabis, drog de risc.

 

Din actele de urmărire penală a rezultat că, în aceeași perioadă, cel de-al treilea inculpat a achiziționat de la ceilalți doi atât droguri de risc (peste 200 grame canabis) cât și de mare risc (aproximativ 500 grame cristal) în scopul vânzării către consumatori, inclusiv minori, de pe raza județului Maramureș.

 

În cadrul acțiunii (realizată împreună cu polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Maramureș și cu sprijinul polițiștilor din cadrul Poliției Municipale din Baia Mare, Inspectoratului de Poliție Județean Maramureș și Secției 5 Poliție Rurală Fărcașa, precum și cu suportul de specialitate al Biroul Tehnic și de Criminalistică al DIICOT și al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română) au fost puse în aplicare 10 mandate de percheziție domiciliară, fiind  identificată și ridicată cantitatea de 53 kilograme canabis, precum și alte mijloace de probă.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here