IDENTITĂȚI – Administrația Maramureșului a semnat contractul de 22 de milioane de lei de execuție a unui tronson de 5,8 km de drum județean, între Hărnicești și Ocna Șugatag

0
3019

CONTRACT ATRIBUIT. Consiliul Județean Maramureș a atribuit contractul de 22 de milioane de lei (exact: 22.182.844,85 lei, sumă care include TVA), care vizează proiectare și execuție a lucrărilor de reabilitarea a sectorului de drum județean DJ185, Hărnicești (DN18) – Ocna Șugatag (DJ 109F). Contractul a fost semnat în această săptămână cu asocierea de firme MIS Grup SRL & Drum Proiect SRL & DP Proiect SRL (primele două sunt înregistrate în Bistrița-Năsăud, a treia în Cluj).

 

Întreg proiectul investițional trebuie finalizat într-un an (365 de zile), fiind finanțat în cea mai mare parte din fonduri europene nerambursabile prin Programul Operațional Regional (POR) – reabilitarea acestui tronson este inclusă în proiectul Mara-Nord, realizat în parteneriat cu ADR Nord-Vest și care vizează îmbunătățirea infrastructurii rutiere de interes județean.

 

Pentru a câștiga licitația (contractul fiind atribuit pe criteriul Cel mai bun raport calitate-preț (unde prețul a avut o pondere procentuală în decizia finală de 87%, iar garanția lucrării de 13% – între 3 ani și 6 ani), asocierea bistrițeano-clujeană a sublicitat cu aproape 9% față de estimarea maximă a beneficiarului (au fost două oferte declarate admisibile de comisia de licitație).

 

Cine sunt câștigătorii
MIS Grup SRL, liderul de asociere, este o firmă înregistrată în satul Anieș (com. Maieru, jud. Bistrița-Năsăud), specializată pe lucrări de construcții a clădirilor și controlată de familia de antreprenori Fărcaș (Ioan Fărcaș – 53 de ani, originar din comuna maramureșeană Vima Mică – și Virginia Fărcaș – 50 de ani, originară din comuna bistrițeană Rodna -, asociați în procente egale). Familia Fărcaș mai deține firmele Hydrosilvania SRL (care produce energie electrică din microhidrocentrale) și Zona Verde ZV SRL (care produce betoane pentru construcții). În 2022, firma MIS Grup a raportat o cifră de afaceri de 195,31 milioane de lei și un profit net de aproape 14 milioane de lei, realizat cu 188 de angajați.
Drum Proiect SRL, asociat secundar, este o firmă înregistrată în municipiul Bistrița, specializată pe inginerie și consultanță tehnică și controlată (din 2022) de Emilia Huruban (originară din Alba Iulia). În 2022, firma a raportat o cifră de afaceri de 463.950 lei și un profit net de 268.401 lei, realizat cu 2 angajați.
DP Proiect SRL, asociat secundar, este o firmă înregistrată în municipiul Cluj-Napoca, specializată pe activități de arhitectură și controlată de Septimiu Remus Bucșa (43 de ani, originar din municipiul Arad). În 2022, firma a raportat o cifră de afaceri de 4,63 milioane de lei și un profit net de 3,36 milioane de lei, realizat cu 7 angajați.

Tronsonul care trebuie reabilitat prin această lucrare, de 5,86 km lungime, este cel care începe DJ 185 și care străbate comunele Desești și Ocna Șugatag.

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here