CÂT MAI COSTĂ UN FALIMENT – Imobilele rămase după falimentul Inserv sunt lichidate: birouri, hale industriale și teren, vândute cu 7 milioane de lei

0
2291

INSERV SA, LICHIDATĂ. Toate bunurile rămase după falimentul firmei de construcții Inserv SA – fosta Inserv Group SA, companie din holdingul Inserv, controlat de fostul miliardar băimărean Mihai Anton Lung (în 2011, avea o avere evaluată la 70 de milioane de euro) -, se vând la licitație publică deschisă de lichidatorul judiciar (Pareto Grup IPURL) la prețul de pornire de 7 milioane de lei + TVA (precizare: după intrarea în insolvență, firma a fost trecută scriptic în proprietatea lui Vasile Taloș – 60% și Ioan Miklos – 40%).

 

Se vinde un teren în suprafață de 14.451 mp (situat în Baia Mare, pe strada Vasile Alecsandri, nr. 72) și construcțiile edificate pe respectivul teren, respectiv clădire birouri (cu nivel de înălțime P+1E și suprafața construită desfășurată de 770 mp); trei hale industriale (pe un singur nivel, cu suprafețe de 775 mp, 1.485mp și 1.490 mp); un șopron cu structură din beton armat (de 550 mp) și platforme betonate cu suprafață de circa 7.000 mp. Licitaţia va avea loc în 10 februarie 2022, la sediul lichidatorului judiciar (Baia Mare, Bd. Bucureşti nr. 25, etaj 1), și va fi de tipul ascendentă cu strigare.

 

Inserv SA este firma care a construit primul (și deocamdată singurul) mall din județul Maramureș, Gold Plaza (acum, Vivo! – pentru dezvoltatorul maghiar Futureal Group), dar și mall-ului Prima Shopping Center din Oradea, magazinul universal Dragonul Roșu și Grand Hotel du Boulevard (din proprietatea Niro Investment).

Firma a intrat în insolvență în 15 ianuarie 2013, după ce în anul precedent a raportat pierderi de 44,6 milioane de lei, aproape jumătate din cifra de afaceri – avea creanțe garantate la 7 bănci comerciale. Insolvența venea după cel mai bun an al companiei, 2011, când a avut o cifră de afaceri de peste 133 de milioane de lei. În 17 octombrie 2019, Inserv SA a intrat în procedură de faliment.

 

Lung a deținut și trustul de presă eMaramureș, pe care i l-a vândut în 2012 primarului Cătălin Cherecheș, cu 280.000 euro (conform declarațiilor lui Cristian Șpan, fost manager al trustului, care a precizat că la tranzacție eMaramureș avea datorii de 300.000 lei).

 

* Foto: @Forbes (Mihai Lung)

 

Cătălin VISCHI

 



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here