IDENTITATEA NAȚIONALĂ – Prefectului de Maramureș, Rudolf Stauder, cere ca Imnul Național să fie intonat la începutul programului în școlile gimnaziale

12
7488
Rudolf Stauder, prefectul județului Maramureș

SOLICITAREA PREFECTULUI. Într-un demers menit să consolideze și să promoveze identitatea națională, prefectul județului Maramureș, Rudolf Stauder, a formulat o solicitare importantă privind intonarea Imnului Național la începutul programului zilnic în școlile gimnaziale. El a precizat că orice națiune se identifică printr-o serie de simboluri fundamentale, iar între acestea, drapelul, imnul, stema și limba maternă ocupă un loc central, fiind pilonii care definesc și însoțesc istoria și evoluția unei comunități. În acest context, instituția școlară are un rol esențial în cultivarea conștiinței naționale și în formarea identității cetățenilor de mâine.

 

Învățământul românesc a dovedit de-a lungul timpului că înțelege în mod profund rolul său în modelarea personalităților elevilor, cultivându-le nevoia de a cunoaște istoria, de a se defini ca popor și de a evidenția cultura și valorile românești. Școala reprezintă principala instituție care oferă instruire, educație și cultură, fiind responsabilă de păstrarea identității naționale prin cultivarea și transmisia valorilor autentice.

 

În conformitate cu prevederile Legii nr. 75/1994 privind arborarea drapelului României, intonarea imnului național și folosirea sigiliilor cu stema României de către autoritățile și instituțiile publice, prefectul reamintește că este esențial ca în școlile gimnaziale să se intoneze Imnul Național, ,,Deșteaptă-te, române!”, la începutul programului zilnic. Această practică sporește conștiința civică și patriotică a elevilor, contribuind la consolidarea valorilor naționale.

 

Prefectul Rudolf Stauder a subliniat importanța acestei inițiative și îndeamnă cadrele didactice, elevii și părinții să sprijine această practică, contribuind astfel la educația patriotică și la afirmarea identității românești.

 

Instituția Prefectului Maramureș



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

12 COMENTARII

  1. Pe mine personal, când eram la școală, Trei culori cunosc pe lume, mă făcea să simt că sunt român.Desteaptate,este….. naiba știe ce vrea să fie că nu-mi trezește nici un fior, ba mai mult cred că e pentru adormit românii

  2. Ca și 1989 și acum tot maghiaru’ da semnalul trezirii spiritului civic!
    Ca și în 1991 când maghiarii de la conducerea „Magyarország” adica. a țării maghiarilor au vrut sa retragă la Chișinău misiunea lor diplomatica de la București spre a crea precedentul „aducerii” Ardealului în aria statului ungar, și acum prin aceasta inițiativa se creaza condițiile intonarii imnului Secuiesc!
    Motivația, expozeul este corect și dl. Prefect merită felicitări, dar realitatea arata ca statul român este captiv în mâini ale grupărilor de crima organizata nord atlantice!
    Statul, România nu se vor salva prin intonarea în săli de clasă a Imnului ci, prin reintrarea în spațiul constitutional ieșind din UE, NATO!
    Discursul citit în Senat de cetățeanul Iovanovici SOSOACA (scris, probabil de eminenta cenusie din stânga SRI!), este semnalul real al trezirii naționale care la ultimele alegeri ale acestui secol -astfel e gândit de oculta globalistă!, TREBUIE EXPRIMATĂ!
    Altminteri proorocirea lui Cioran (căderea din istorie), devine fapt!

  3. Are mintea hodinită, nu prea are obiectul muncii trebuia sa i vină o idee minunată lui Rudolf, ce sa mai facă/zică și el? Aproape ca n am știut de existența lui, ce face, cu ce se ocupă, in afară de biluțe si masa la cantină nimic notabil in activitatea zilnică! Salarii si bani incasati degeaba, mi ar fi rușine sa mi ridic salariul, undeva la 20 de mii pe lună.

  4. Păi de ce numai la gimnazial ? Pe ăștia încă îi mai poți manipula că cei de la Liceal îi doare la patină de imn și de profesori !!! Sa aflat și domn prefect !🤣😂🤣

  5. Mare nevoie asta mai lipsește pentru că toalete , căldură …., toate condițiile sunt Felicitări pentru inițiativă în sfârșit unu cate chiar gândește unde a stat ascuns omul ăsta până acuma ?

  6. Patriotismul nu înseamnă să pui copiii să cânte imnul. Patriotismul înseamnă a asigura acestor copii o educație mai bună. Ce rezolvi cu imnul când copiii se droghează incă din gimnaziu. Mai urmează să punem tabloul cu Iohannis deasupra…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here