AVERTISMENT – Deputatul Darius Pop atrage atenția asupra celor mai scumpe sărbători de iarnă din ultimii 30 de ani

0
208

LUNA GRIJILOR. Deputatul maramureșean Darius Pop (AUR) atrage atenția că în vreme ce PSD și PNL se laudă cu legea pensiilor, care nu rezolvă problemele din acest sistem, în vreme ce guvernul Ciolacu caută tot felul de modalități prin care să mărească taxele și impozitele, implicit povara asupra românilor, ne apropiem cu pași repezi de o lună cumplită pentru români. Decembrie ar trebui să fie o lună a bucuriei, a sărbătorilor, doar că pentru români anul acesta luna decembrie va însemna griji suplimentare și un impact economic major asupra veniturilor familiale.

 

„Ne îndreptăm cu pași repezi spre cele mai scumpe sărbători de iarnă din ultimii 30 de ani. Ce înseamnă asta? Că românii vor trebui să cântărească bine toate cumpărăturile pe care le vor face. Ca să înțelegeți mai bine: pentru un purcel de 6 săptămâni românii ar trebui să plătească între 450 și 600 de lei, iar porcii de 70-80 kg variază între 1.400 lei și 1.600. Pentru porcii de peste 150 kg, prețul se situează între 14 și 16 lei pe kilogram.

 

Cum ar putea o familie cu venitul minim să își poată asigura cele necesare pentru masa de sărbători sau pensionarii cu venituri de-a dreptul mizere? Însă, nu doar carnea de porc s-a scumpit. Românilor care vor să țină Postul Crăciunului le e tot mai dificil, pentru că legumele s-au scumpit cu peste 10%. Față de septembrie 2022 prețurile alimentelor de pe rafturile magazinelor din România au crescut cu 9,2%”, a explicat deputatul Darius Pop.

 

Biroul parlamentar al deputatului Darius PopATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here