IDENTITATEA CÂȘTIGĂTORULUI – S-a semnat contractul de 11,68 milioane de lei pentru cea mai scumpă pistă de biciclete din Maramureș: se construiește cu peste 800.000 lei/kilometru

2
5820

PISTA BICICLETE ȘOMCUTA MARE, TICHIA DE MĂRGĂRITAR. Administrația publică locală din orașul maramureșean Șomcuta Mare, controlată de edilul Gheorghe Ioan Buda (PSD), a semnat cel mai mare contract pentru înființarea unei piste de biciclete din Maramureș, în valoare de 11,68 milioane de lei (exact: 11.685.787,93 lei, sumă care include TVA).

 

Contractul, care prevede înființarea unei piste de biciclete în lungime totală de piste pentru biciclete cu o lungime totală de 14,45 kilometri (exact: 14.451,71metri), a fost atribuit în 11 ianuarie 2024 firmei Antrepriza de Reparații și Lucrări ARL Cluj, subsidiară a holdingului austriac Strabag AG. Practic, pista de bicilete din Șomcuta Mare se va construi cu o medie de 808.705,04 lei/kilometru, preț apropiat de costul pentru un kilometru de drum comunal.

 

Pentru a câștiga contractul (au fost 6 ofertanți și criteriul unic de atribuire a fost Cel mai mic preț), ARL Cluj a sublicitat cu 15,17%, adică cu peste 1,75 milioane de lei. Cea mai mare parte a finanțării obiectivului de „înființare a infrastructurii pentru transportul verde” este nerambursabilă, prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). În august 2023, această licitație a fost anulată după ce, în forma avansată de administrația Șomcuta Mare pe portalul de licitații publice SEAP, au fost constatate „abateri grave de la prevederile legislative”. Ulterior, aceasta a fost reluată cu rezultatul comunicat în această scriere.

 

Subsidiara Strabag nu este la primul contract cu administrația controlată de edilul Buda, executând și marile lucrări de infrastructură din orășelul maramureșean, printre care modernizarea străzilor din 2019 (contract de peste 30 de milioane de lei) și modernizarea Drumului Comunal Șomcuta Mare – Vălenii Șomcutei, în noiembrie 2022 (contract de peste 5 milioane de lei).

 

Traseul pistelor pentru biciclete din Șomcuta Mare a fost proiectat în intravilanul și extravilanul orașului Șomcuta Mare și a localității aparținătoare Vălenii Șomcutei. Lucrările trebuie finalizate în 2 ani (24 de luni).

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here