INVESTIȚIE – În urma unei investiții de 500.000 euro, pe o hală de producţie din Cicârlău au fost montate peste 1.000 de module fotovoltaice, firma Printmasters urmând să producă 543 MWh/an

0
4215

INVESTIȚIE ÎN ENERGIE VERDE. Producătorul de produse promoţionale personalizate din Circârlău, firma Printmasters (companie cu acţionariat 100% olandez, condusă de Jacques de Boer – CEO), care activează de 15 ani pe piața economică din Maramureș, a finalizat o investiție de circa 500.000 euro, concretizată printr-o centrală fotovoltaică deservită de peste 1.000 de module fotovoltaice montate pe una dintre halele de producție.

 

Sistemul va produce 543 MWh/an, urmând să acopere 36% din energia electrică necesară firmei – de asemenea, firma îşi va reduce emisiile de CO2 cu peste 100 de tone/an. Proiectul a fost implementat în urma unui contract cu E.ON Energie România (membră a Grupului german E.ON), care a asigurat consultanţă, proiectare personalizată, implementare şi finanţare.

 

Conducerea Printmasters are în strategia investițională extinderea acestor surse de energie regenerabilă prin instalarea de panouri fotovoltaice, pentru a asigura în totalitate energia necesară pentru liniile de producţie.

 

Firma Printmasters gestionează cea mai mare afacere în domeniul producției publicitare din județul Maramureș. Societatea este administrată de olandezul Jan Hindrik De Boer, prin firma română Krafting SRL, și este deținută de olandezul Maurits Edward Boomsma, prin firma olandeză Xindao Holding BV (reprezentată de Albert van der Veen). Firma a raportat pentru 2022 o cifră de afaceri de 55 de milioane de lei și un profit net de aproape 4 milioane de lei realizat cu 356 de salariați.

* Foto generică: @E.ON

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here