I-AU CURMAT SUFERINȚA – Lucian Morar, președintele PMP Maramureș, a fost exclus din partid: noul președinte interimar este fostul deputat Adrian Todoran

0
2235
Lucian Morar și Adrian Todoran - fostul și noul președinte al PMP Maramureș

EXCLUS DIN PMP. Lucian Morar, primarul din Ulmeni și președintele PMP Maramureș, a fost exclus din partid de Consiliul Executiv Național al partidului. Morar și-a anunțat public de mai mult timp trecerea în PSD Maramureș, susținând că acest deja clasic traseism politic îi implică pe toți aleșii locali (primari, consilieri locali și consilieri județeni) ai PMP. El a negociat chiar și funcțiile administrative ale apropiaților din PMP care îl vor însoți în PSD și participă activ/direct la alegerile interne din filialele locale, precum și la evenimentele PSD alături de președintele județean al social-democraților, Gabriel Valer Zetea.

 

Cel mai probabil excluderea din PMP, implicit și demiterea din funcția de președinte al PMP Marmureș și din funcția politică de la nivel central, a lui Lucian Morar a fost generată la înțelegere cu conducerea partidului, primarul de la Ulmeni urmând să candideze la alegerile din PSD Maramureș pentru funcția de prim-vicepreședinte (de asemenea, el și-a negociat locul 2 pe lista PSD Maramureș pentru Camera Deputaților), așa cum s-a înțeles cu Zetea, și neputând să demisioneze pentru că nu avea certitudinea că aleșii PMP acoliți ai săi proPSD (consilieri județeni și locali) nu vor fi excluși din partid de viitorul președinte, fapt care ar duce la pierderea mandatului acestora.

 

Acum, însă, potențiala oficializare a funcției de mână dreaptă în PSD Maramureș, care se va decide la alegerile interne ale social-democraților din județ, a fost mai importantă pentru Morar decât menținerea protecției aleșilor PMP (forțați de împrejurări și legi să rămână în partid, deși ei sunt cu un picior în PSD).

 

Morar a avut de-a lungul existenței sale în PMP (care a fost al treilea său partid, după PNȚCD și UNPR) multe apropieri/alianțe conjuncturale și pentru propriile interese, dar și multe ieșiri împotriva PSD și a șefului acestora (Zetea) atunci când respectivele interese o cereau. Acum, va trece în cel de-al cincilea său partid, ca orice alt traseist politic în floarea vârstei, primit de Zetea cu brațele deschise în virtutea numărului de alegători pe care a pretins de fiecare dată că-l are (în buzunar, probabil).

 

Conducerea PMP l-a desemnat pe fostul deputat Adrian Todoran, vicepreședinte PMP responsabil de Regiunea Nord-Vest și președinte PMP Sălaj, să conducă acțiunile de organizare a alegerilor interne din fililala PMP Maramureș.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here